ΣΟΥΡΩΤΗ: Ο Ιβάν Σαββίδης ελέγχει το 60% της εταιρείας

Αποτέλεσμα εικόνας για σουρωτη σαββιδης

Στο 60% ανέρχεται πλέον το ποσοστό του Ιβαν Σαββίδη στη Σουρωτή Α.Ε., μετά και τη σημερινή δημοπρασία ποσοστού 10,9% των μετοχών της εταιρείας τις οποίες κατείχε ο δήμος Θέρμης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr στη δημοπρασία προσήλθαν μόνον οι εκπρόσωποι της Belterra, μέλος του Ομίλου Σαββίδη, οι οποίοι κατέθεσαν προσφορά 1,05 ευρώ ανά μετοχή.

Ο δήμος διέθεσε 1.702.580 προς 1,05 ευρώ ανά μετοχή, που ήταν η υψηλότερη τιμή η οποία προσφέρθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας των μετοχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους όρους της δημοπρασίας, προϋπόθεση συμμετοχής σε αυτήν ήταν η προσκόμιση εγγυητικής επιστολής ίσης με το 10% του ελαχίστου ορίου προσφοράς, δηλαδή ύψους 1,7 εκατ. ευρώ. Η εγγυητική θα ισχύει μέχρι και την υπογραφή της πράξης μεταβίβασης και θα επιστραφεί μετά την καταβολή του συμφωνηθέντος τιμήματος.

Πώς κατανέμονται τα ποσοστά

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο Όμιλος Σαββίδη, μέσω της Belterra, διαθέτει τον πλήρη έλεγχο της Σουρωτή Α.Ε. καθώς το συνολικό ποσοστό του ανέβηκε στο 59,16% (9.251.580 μετοχές). Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Σουρωτή Α.Ε. κατά 4,6 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θεωρείται βέβαιο ότι ο Όμιλος Σαββίδη θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην εταιρεία. Η εταιρεία αναμένει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο ή Ιούνιο.

Από το υπόλοιπο περίπου 40% των μετοχών, το 18,13% βρίσκεται στα χέρια της Coca Cola HBC η οποία, ωστόσο, δεν συμμετείχε στη σημερινή δημοπρασία. Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται ως απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας να μην επιδιώξει να ενισχύσει τη θέση της στην Σουρωτή Α.Ε., με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τις μελλοντικές προθέσεις της. Ο δήμος Θέρμης διατηρεί πλέον 5% του μετοχικού κεφαλαίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 4,65%, από 0,5% διαθέτουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ο «Ορφέας Σουρωτής» και 0,8% ο Σύνδεσμος Ιαματικών Λουτρών, ενώ το υπόλοιπο περίπου 10% ανήκει σε μικρομετόχους.

SHARE