ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΛΕΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η Ευρώπη οφείλει να κινηθεί τάχιστα όσον αφορά τη λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν την Ισπανία να μην βυθισθεί στην κρίση χρέους, την ώρα που το μέλλον του ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο, δήλωσε η αντιπρόεδρος της…
ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς από την έδρα της κυβέρνησης, στο Μέγαρο της Μονκλόα στη Μαδρίτη, η 40χρονη πολιτικός τόνισε πως «εάν η ΕΕ δεν ενισχύσει τη ζώνη του ευρώ με κάποιου τύπου μηχανισμό, τότε το ζήτημα δεν είναι ποιος θα φύγει από το ευρώ, το ζήτημα θα είναι η ίδια η ΕΕ. Τι είναι η ΕΕ δίχως το ευρώ;».

«Είναι για το μέλλον του ευρώ», τόνισε η Σάενθ ντε Σανταμαρία, της οποίας η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως 19 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανακεφαλαιοποίηση μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζές της, ενώ και οι αυτόνομες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας.

Η Σάενθ ντε Σανταμαρία δήλωσε επίσης πως οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν εάν η Ευρώπη ως σύνολο θα στηρίξει τις χώρες που σφίγγουν το ζωνάρι προκειμένου να εκπληρώσουν τις ευρωπαϊκές ρήτρες για μεγαλύτερες περικοπές στις δημοσιονομικές τους δαπάνες.

«Πιστεύω πως τα ευρωπαϊκά ιδρύματα έχουν πλήρη γνώση, ιδίως την παρούσα στιγμή, ότι θα πρέπει να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στις χώρες που έχουν εκλογές» τόνισε.

«Το μήνυμα από την ΕΕ θα πρέπει να είναι πως οι σοβαρές κυβερνήσεις αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα με την οποία αυτές λειτουργούν. Αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για τους πολίτες που πρέπει να λάβουν πολιτικές αποφάσεις», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.

SHARE