>Σάλλας: Ναι στα deals, αλλά όχι στα κατευθυνόμενα

>
Αν δεν πίστευα ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας δε θα προχωρούσα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ανέφερ χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σε δηλώσεις στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΧΑ, για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Τράπεζας, που προέκυψαν από την πρόσφατη αμκ.
Ο κ. Σάλλας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στην αγορά, ενώ εξέφρασε και τη βεβαιότητα ότι η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Αναφορικά με τις συγχωνεύσεις, ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς, επισήμανε ότι κάτω από πίεση δεν μπορεί να γίνει τίποτα, γι’ αυτό για να υπάρξει πρόοδος πρέπει πρώτα να ωριμάσουν οι συνθήκες.
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι τα κεφάλαια που άντλησε από την αμκ έχουν αποστολή την ενίσχυση της ρευστότητας της τράπεζας και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, δείχνει ότι η τράπεζα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενη δυσκολία προκύψει λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας. Παράλληλα, ήταν και μία ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων και των εγχώριων επενδυτών προς τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

SHARE