ΡΩΣΙΑ: Λουλούδια για τα θύματα των τρομοκρατών – Δηλώσεις Τραμπ, Μέρκελ

Επίθεση στην Αγία Πετρούπολη: Λουλούδια για τα θύματα από τον Πούτιν

Στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης βρέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Συνοδεία των συνεργατών του, πήγε στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για να τιμηθούν τα θύματα, αφήνοντας και ο ίδιος ένα λουλούδι, στη μνήμη όσων έδωσαν τόσο άδικα τη ζωή τους.

Στην ίδια περιοχή έχει οργανωθεί αγρυπνία, ενώ εκατοντάδες πολίτες σπεύδουν να αφήσουν λουλούδια, ως ένα ύστατο χαιρετισμό σε εκείνους που χάθηκαν.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. ανέβασε δήλωσή του στα social media, έκανε  λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

«Αυτοί που τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, θα λάβουν όλη την απαραίτητη βοήθεια. Έχουν δοθεί όλες οι εντολές στα υπουργεία Υγείας και Εκτάκτων Καταστάσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων. Ο πόνος είναι κοινός»

 

Τραμπ: Είναι φρικτό

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων ΠολιτειώνΝτόναλντ Τραμπ καταδίκασε την αιματηρή πολύνεκρη επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Αναφερόμενος στην επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους έκανε λόγο για ένα «φρικτό πράγμα»,

«Φρικτό, αυτό συμβαίνει στον κόσμο όλο, είναι ένα πράγμα απόλυτα φρικτό», είπε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επίθεση αυτή.

Μέρκελ: Δειλή επίθεση, βάρβαρη πράξη

Το πολύνεκρο μακελειό στην Αγία Πετρούπολη σόκαρε όλο τον πλανήτη, με την Ανγκελα Μέρκελ μέσω επιστολής να εκφράσει την συμπαράσταση της στον Βλάντιμιρ Πούτιν. Η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο «ήταν μια δειλή επίθεση, μια βάρβαρη πράξη. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν, τους εύχομαι ταχεία ανάρρωση».