Η Ρωσία βομβαρδίζει τη Συρία – Πούτιν: Δεν θα περιμένω να έρθουν οι τρομοκράτες στη Μόσχα

Άρχισαν οι βομβαρδισμοί των Ρώσων στη Συρία, με τα διεθνή μέσα να κάνουν λόγο για 50 νεκρούς τουλάχιστον και τις ΗΠΑ να καταγγέλλουν ότι οι θέσεις που βομβαρδίζουν οι Ρώσοι δεν έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Πούτιν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα περιμένει τους τρομοκράτες να φτάσουν στη Ρωσία και για αυτό αποφάσισε να αναλάβει στρατιωτική δράση.

Πάντως ήδη οι Ρώσοι ζήτησαν από τους αμερικανικούς να απομακρύνουν τα μαχητικά τους από την περιοχή, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η ρωσική άνω Βουλή ενέκρινε το αίτημα του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.

Οι επίσημες ρωσικές πηγές δεν αναφέρουν συγκεκριμένη χώρα την οποία θα αφορά η ανάπτυξη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, αλλά η υποβολή του προεδρικού αιτήματος συμπίπτει με την ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει το καθεστώς και τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ, τόσο ενάντια στο τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος, όσο και ενάντια στους αντάρτες της ένοπλης κοσμικής και μετριοπαθούς ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.

Η Δύση, αντιθέτως, μολονότι πλήττει από αέρος το Ισλαμικό Κράτος, θεωρεί ως καταλληλότερη δύναμη για την αντιμετώπισή του στο έδαφος τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης και δεν δέχεται να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Άσαντ, θεωρώντας τον υπεύθυνο για πράξεις μαζικού σφαγιασμού αμάχων.

Η τελευταία φορά που το ρωσικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό ήταν το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας.

 

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής Προεδρίας, Σεργκέι Ιβάνοφ.

 

 

SHARE