ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: Αθλιότητα αριστερής (;) πολιτικής

exosiΑπίστευτη αναλγησία διέπει τη ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επί της ουσίας βάζει τους ιδιοκτήτες να πλακώνονται με τους ενοικιαστές (!) καθώς θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους, ώστε να μην φορολογηθούν για τα ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει.

Ακόμη και αν ένας ιδιοκτήτης έχει την καλή διάθεση να διευκολύνει τον ενοικιαστή του και να του αφήσει ένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να καταβάλλει τα χρωστούμενα, θα αναγκαστεί τελικά να προχωρήσει σε έξωση, αφού το κράτος θα τον φορολογεί για χρήματα που δεν έχει εισπράξει!

Ειδικότερα η ρύθμιση προβλέπει τα εξής:

«Τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήησης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

SHARE