Ρέγκλινγκ: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην τρίτη ελληνική διάσωση – Πρώτα η αξιολόγηση, μετά το χρέος

ReglingΟ επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.  

«Δεν έχει καθοριστεί σε τι βαθμό θα συνεισφέρει το ΔΝΤ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχει αργότερα φέτος», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του μόνιμου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι ενώ μειώνεται το μερίδιο του ΔΝΤ στην βοήθεια προς την Ελλάδα, το ΔΝΤ, «ποτέ δεν θα αποχωρήσει εντελώς» από την παροχή βοήθειας προς την κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς αυτές οι χώρες είναι τα μέλη του.

Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το ΔΝΤ παρείχε στα κράτη-μέλη της ΕΕ περισσότερη βοήθεια από ό,τι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου συνολικά.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι η νομισματική ένωση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά χωρίς πλήρη δημοσιονομική ένωση. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε πολύ παραπέρα για την καλή λειτουργία της ευρωζώνης» δήλωσε.

Όσον αφορά τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι θα αρχίσει αφού εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση και αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση από τους θεσμούς.

SHARE