Π.Λαφαζάνης: Κρεμάστε με ανάποδα στο Σύνταγμα, μνημόνια δεν υπογράφω

 

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ έχουν κοινό εκλογικό πρόγραμμα που οδηγεί στην καταστροφή της χώρας, είπε στο Mega o Π.Λαφαζάνης,  ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΛΑ. Ε δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε να δώσει ψήφο ανοχής.

“Δεν μπορούσαμε να συμπορευθούμε με μια μνημονιακή κυβέρνηση. Δεν θα υπογράφαμε μνημόνια καταστροφής. Ανάποδα να με κρεμούσαν στο Σύνταγμα δεν θα υπέγραφα μνημόνιο. Πρότεινα εναλλακτική λύση μαζί με την Αριστερή πλατφόρμα».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» είπε ότι η οριστική ρήξη ήρθε κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, που ο κ. Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την ελληνική πρόταση την οποία θα κατέθετε στους δανειστές. «Έγινε ξαφνικά η στροφή όταν μας παρουσίασε στην Κεντρική Επιτροπή το νέο μνημόνιο που θα παρουσίαζε στις Βρυξέλλες. Η ΚΕ συμφώνησε τότε με την κατάπτυστη πρόταση και μόνο εγώ διαφώνησα. Είδα μια εικόνα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που μου θύμισε ΝΔ» ανέφερε χωρίς να μπορεί και ο ίδιος να εξηγήσει την αλλαγή στάσης μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και παρά – όπως λέει – ότι «γνωρίζαμε πως θα υποστούμε ανάλογους εκβιασμούς με αυτούς στην Κύπρο. Το λέγαμε και συμφωνούσαμε πως πρέπει να αντιδράσουμε».

SHARE