Πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται για φοροδιαφυγή!

 

Δικαστήριο της Μαδρίτης που ερευνά την υπόθεση της φοροδιαφυγής που φέρεται να διέπραξε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροδρίγο Ράτο διέταξε το πάγωμα ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του, καθώς δεν κατέθεσε το ποσό που απαιτείτο για να καλυφθούν τυχόν φορολογικές οφειλές του.

Το δικαστήριο διευκρίνισε ότι πάγωσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της σύνταξης που λαμβάνει από το ΔΝΤ.

Ο Ράτο, πρώην αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης και σημαίνων στέλεχος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, έχει εμπλακεί σε πολλές δικαστικές διαμάχες τα τελευταία χρόνια. Τα σκάνδαλα αυτά, όπως των δανείων που χορηγούσε η τράπεζα Bankia την εποχή που ήταν πρόεδρός της, τον έχουν φέρει στο επίκεντρο της λαϊκής οργής.

Η έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αφορά την προσωπική περιουσία του Ράτο. Άλλο δικαστήριο ερευνά επίσης τη φερόμενη κατάχρηση εταιρικών πιστωτικών καρτών για προσωπικές δαπάνες όταν ο Ράτο ήταν επικεφαλής της τράπεζας.

Ο Ράτο αρνείται την ενοχή του σε όλες τις υποθέσεις. Καμία από τις έρευνες δεν έχει φτάσει ακόμη σε δίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE