Πρόστιμο $450.000 στη Morgan Stanley SB για συναλλαγές trader

Πρόστιμο 450.000 δολαρίων επιβλήθηκε στη Morgan Stanley Smith Barney, την χρηματιστηριακή κοινοπραξία των Morgan Stanley και Ctitigroup, μετά την παράτυπη συναλλαγή trader το 2009 ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία της εποπτικής αρχής του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ (Finra).

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η χρηματιστηριακή δεν διέθετε επαρκή εποπτικά μέσα ώστε να εντοπίσει τον Jared Weinryt, ο οποίος ξεπέρασε το όριο συναλλαγών 116 εκατ. δολαρίων κάνοντας overnight τοποθετήσεις σε futures. Η παράτυπη αυτή συναλλαγή του εν λόγω trader οδήγησε, σύμφωνα με τη Finra, σε ζημιές ύψους 14,9 εκατ. δολαρίων για την Morgan Stanley Smith Barney.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η εποπτική αρχή ασκεί πιέσεις στην Wall Street να εντείνει τους ελέγχους ανάληψης κινδύνου μετά τις ζημιές που έχουν καταγράψει η UBS AG και JPMorgan Chase & Co. (JPM), την κατάρρευση της MF Global Holdings Ltd. (MFGLQ) μετά από τοποθέτηση 6,3 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκά ομόλογα, και τις ζημιές 270 εκατ. δολαρίων που προκάλεσε στην Knight Capital Group Inc. (KCG) λάθος στο λογισμικό.

SHARE