Πρωτοβουλία κατά του Ντόναλντ Τραμπ από διάσημους Αμερικανούς

WASHINGTON, DC - JULY 23:  Donald Trump listens at the Trump International Hotel Washington, D.C Groundbreaking Ceremony at Old Post Office on July 23, 2014 in Washington, DC.  (Photo by Paul Morigi/WireImage)

Διάσημοι Αμερικανοί υπογράφουν κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο και αποσκοπεί στην καταδίκη των ατοπημάτων στον πολιτικό λόγο του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Την πρωτοβουλία για το κείμενο αυτό που τιτλοφορείται: “Σταματήστε το Μίσος, Πετάξτε τον Τραμπ” (Stop Hate Dump Trump) είχαν η δημιουργός του έργου “Αιδοίων Μονόλογοι” Ιβ Ένσλερ, η παραγωγός ντοκιμαντέρ Τζόντι Έβανς και η πανεπιστημιακός Κιμπερλέ Κρένσοου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζόντι Έβανς.

Μεταξύ αυτών που το υπογράφουν βρίσκονται οι ηθοποιοί Χάρι Μπελαφόντε, Ντάνι Γκλόβερ, Κέρι Ουάσινγκτον, Τζέιν Φόντα και Ροζάνα Αρκέτ, όπως και ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι.

“Προσφέρουμε στους Αμερικανούς τη δυνατότητα να ακουστούν και να αντιδράσουν, την ώρα που η εκστρατεία του Τραμπ κερδίζει έδαφος χρησιμοποιώντας πάντα όλο και περισσότερο τη γλώσσα του του μίσους και του διχασμού”, εξηγεί η Ιβ Ένσλερ στην ιστοσελίδα stophatedumptrump.com.

“Θέλουμε επίσης να προειδοποιήσουμε τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης ότι φέρουν ευθύνη για την νομιμοποίηση, ως κάτι φυσιολογικού, του εξτρεμιστικού λόγου του Τραμπ με την αντιμετώπισή του ως διασκεδαστικού”, προσθέτει.

Χθες το απόγευμα περίπου 900 άνθρωποι είχαν υπογράψει το κείμενο αυτό.

Επίσης αίτημα με στόχο να ωθηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις να παύσουν τις επιχειρηματικές τους σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη συγκεντρώσει 85.513 υπογραφές.

SHARE