Προφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Προσωρινά κρατούμενη, μετά από απολογία σχεδόν τεσσάρων ωρών, κρίθηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η κατηγορία σε βάρος της αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση το εισαγγελικό πόρισμα το οποίο συνέδεε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα που φέρεται να έλαβε ο πατέρας της με offshores εταιρείες μέσω των οποίων εμφανίζεται να κατέληξε στην ιδιοκτησία της διαμέρισμα 402 τ.μ. στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Η κα Τσοχατζοπούλου σύμφωνα με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την κατηγορία αλλά και με οποιαδήποτε offshore εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι τα περιουσιακά της αποκτήματα προέρχονται από τη δουλειά της.

Μάλιστα, υπέβαλε και απολογητικό υπόμνημα με το οποίο εξηγούσε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε το συγκεκριμένο ακίνητο.

Σύμφωνα πάντως με το εισαγγελικό πόρισμα, η κα Τσοχατζοπούλου αγόρασε το σπίτι στη Δεινοκράτους από τον επιχειρηματία Αστέριο Οικονομίδη (ήδη προσωρινά κρατούμενο) ο οποίος το είχε αγοράσει από την offshore εταιρεία Bluebell την οποία φέρονται να κατέληξαν μίζες από εταιρείες που συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1.

Η κα Τσοχατζοπούλου θα οδηγηθεί από αστυνομικούς στην Ασφάλεια και στη συνέχεια πριν τη δύση του ηλίου θα πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές όπου κρατείται ήδη ο πατέρας της.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να απολογηθεί για το ίδιο αδίκημα ο αδερφός της συζύγου του πρώην υπουργού Παναγιώτης Σταμάτης καθώς και η θεία της. Η ίδια η Βίκυ Σταμάτη αναμένεται να απολογηθεί αύριο το πρωί.

SHARE