Προβόπουλος: «Να κινηθεί γρήγορα και επιθετικά η κυβέρνηση»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, εξέφρασε την άποψη πως «τα πράγματα κινούνται».

«Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα και πιο επιθετικά, αλλά πάντως κινούνται τα πράγματα. Αυτό είναι νομίζω θετικό. Στον τραπεζικό χώρο έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων, που μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ’οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό», είπε στον κ. Παπούλια.

Μετά από αναφορά του προέδρου της Δημοκρατίας στις δηλώσεις του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Michel Barnier, περί εποπτείας των τραπεζών από την ΕΚΤ, ο κ. Προβόπουλος σημείωσε πως «είναι το γνωστό θέμα της Τραπεζικής Ενώσεως, είναι κομμάτι των πρωτοβουλιών που παίρνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Και αυτό πράγματι προχωράει αρκετά γρήγορα».

«Το τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα αυτό το θέμα και νομίζω ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Υπάρχουν βέβαια και εκεί δυσκολίες, αλλά υπάρχει καταρχήν η πολιτική βούληση να κινηθούμε γρήγορα. Και αυτό θα είναι θετικό, όταν προχωρήσει, και για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα», συμπλήρωσε ο κ. Προβόπουλος.

SHARE