ΠΟΤΕ ΛΕΠΕΝ! – Ο ΜΑΚΡΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΟ Β’ΓΥΡΟ – Μελανή σελίδα Μελανσόν που δεν παίρνει θέση…

 

Νίκη στον Εμανουέλ Μακρόν με 62% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 7 Μαίου έναντι 38% της Μαρίν Λεπέν δίνει η δημοσκόπηση του Ipsos/Spopra Steria που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής. To Ηarris δίνει στον Μακρόν ποσοστό 64%.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με τον Φιγιόν  αλλά και οι Σοσιαλιστές του Αμόν, τάχθηκαν υπέρ του ανεξάρτητου υποψηφίου στον δεύτερο γύρο των εκλογών, κάτι που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ όμως ο Μελανσόν, ο οποίος, δεν δίνει βάση στα αποτελέσματα των εκτιμήσεων των εταιριών δημοσκοπήσεων, καθώς τα αποτελέσματα των μεγάλων γαλλικών πόλεων δεν έχουν σε αυτά ενσωματωθεί.

Ο Μελανσόν, πάντως, δεν έδωσε «γραμμή» για τον β’ γύρο. «Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Ο καθένας από σας ξέρει τις θέσεις μου. Δεν έχω λάβει καμία εντολή για το τι θα πράξουν. Οι υποστηρικτές μου θα λάβουν τις δικές τους αποφάσεις» .

Με ένα ιδιαίτερο εξώφυλλο όμως,  η ιστορική γαλλική εφημερίδα της Αριστεράς L’ Humanite δίνει το στίγμα γιατον β’ γύρο των εκλογών.Με μια εκφραστική φωτογραφία της Λεπέν και υπό τον τίτλο «Jamais» («Ποτέ») η L’ Humanite απευθύνεται στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους της Γαλλίας ενόψει του β’ γύρου.
SHARE