ΠΟΤΑΜΙ: Που είναι ο Παναγιώτης Νικολούδης;

 

Για ερωτήματα που προκαλεί «η κατάργηση από τον κ. Τσίπρα του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς» και η «εκδίωξη του κ. Παναγιώτη Νικολούδη», κάνει λόγο το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει το Ποτάμι, «τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μιλώντας για ακήρυχτο πόλεμο (σ.σ: προφανώς των διεφθαρμένων) εξαίροντας το ρόλο του δικαστικού Παναγιώτη Νικολούδη».

«Το Ποτάμι από τις προγραμματικές κιόλας δηλώσεις της κυβέρνησης είχε πει, και στη συνέχεια είχε προσπαθήσει, να ενισχύσει τον κ.Νικολούδη στο δύσκολο έργο του».

Το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι «επτά μήνες από τότε το υπουργείο παύει να υπάρχει, ο κ.Νικολούδης καρατομείται και ουδείς από την κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί αυτή η στροφή των 180 μοιρών».

«Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανένα;», διερωτάται το Ποτάμι.
Όπως εκτιμά, ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος ο κ. Νικολούδης γνώριζε πολύ καλά τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στη χώρα και φάνταζε ως καταλληλότερος μαχητής της μεγάλης φοροδιαφυγής.
«Τι έγινε λοιπόν; Δόθηκαν οι μάχες και χάθηκαν ή δεν δόθηκαν και δεν πρέπει να δοθούν; Ας απαντήσουν οι κυβερνητικοί», καταλήγει το Ποτάμι…

SHARE