Ποιός είχε προβλέψει ακριβώς το αποτέλεσμα των εκλογών από τις 4 Σεπτεμβρίου

Στις 4/9 είχε δημοσιευτεί  έρευνα για την πρόθεση ψήφου, από το ανεξάρτητο Ευρωπαικό  think tank ”Bridging Europe”, το οποίο έχει έδρα την Αθήνα.

Η έρευνα τότε έδινε διαφορά μεταξύ Σύριζα κ ΝΔ, στο 7,1%!!
Όσο ήρθε και χθες, παρά λίγα εκατοστά..! Επαναλαμβάνω, από τις 4/9!

Αν μάλιστα διαιρέσουμε με το 2 το ποσοστό των αναποφάσιστων της έρευνας και το προσθέσουμε στα ποσοστά Σύριζα κ ΝΔ, μας προκύπτουν τα χθεσινά ποσοστά τους!!!

Όσο για τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων, ναι η έρευνα δεν τα εντόπιζε ακριβώς, αλλά αν κάνουμε μία αναδιανομή των ποσοστών τους, πάλι παίρνουμε τα χθεσινά ποσοστά τους..!
Τι συμπεραίνουμε από όλα αυτά?
Ότι από τέλος Αυγούστου δεν υπήρχε κανένα ντέρμπι!
Υπήρχε μία ξεκάθαρη διαφορά, που ναι είχε μειωθεί από τις 20 μονάδες πριν την προκήρυξη των εκλογών, αλλά ήταν στις 7 μονάδες και παρέμεινε εκεί!
Οι αναποφάσιστοι μοιράστηκαν λόγω πόλωσης στα δύο πρώτα κόμματα, και τα μικρότερα κόμματα (σε χαραχτήρα ντέρμπι) αντάλλαξαν μεταξύ τους ποσοστά, για να καθήσει τελικά η μπίλια στο χθεσινό αποτέλεσμα..!
Παρατηρούμε δε ότι,  αν ο Λαφαζάνης είχε επιδιώξει να γίνουν εκλογές στις 13/9 όπως ήθελε ο Αλέξης και δεν έκανε καθυστερήσεις όπως κ ο Με’ι’μαράκης, θα είχε καλύτερη τύχη.! Με την πάροδο του χρόνου έχασε τη δημοσκοπική μαγκιά του, κι ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι έχει να κάνει με αχάριστους, καρεκλοκένταυρους αποστάτες και γι αυτό τους άφησε εκτός Βουλής..!
ΥΓ. Πολύ σημαντικό είναι και το ότι, στην ίδια έρευνα μπορείτε να δείτε πόσο ”δημοφιλής” ήταν στην πραγματικότητα ο Με’ι’μαράκης. Τουλάχιστον 20% πιο δημοφιλής ο Αλέξης, όταν οι γκαλοπατζήδες μας έλεγαν για ισοπαλία ή και για ”πιο δημοφιλής ο Με’ι’μαράκης”.

ΠΗΓΗ: nonews-news
SHARE