Ποιός είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας – Πρώτο ραντεβού με Σόιμπλε

 

Νέος υπουργός Οικονομικών στη Γαλλία, με απόφαση Μακρόν, ο Μπρούνο Λεμέρ. Πρώτη του επαφή, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,  στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε… Ο Λεμέρ κατά την χθεσινή  παραλαβής-παράδοσης στο υπουργείο,
εξήρε τις προσπάθειες του Μισέλ Σαπέν «για τη σωτηρία της Ελλάδας».

Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως διευθυντής του γραφείου του δεξιού πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπάν και στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής με το συντηρητικό κόμμα.
Εγινε υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (2008) και υπουργός Γεωργίας όταν πρωθυπουργός ήταν ο Φρανσουά Φιγιόν. Το 2014 διεκδίκησε την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος, απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί, αλλά απέτυχε.
Ηταν υποψήφιος και στις προκριματικές εκλογές της Δεξιάς για υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2017, αλλά πήρε μόνο 2,4%.

Σπούδασε στην École normale supérieure, με ειδικότητα στον Μαρσέλ Προυστ και συνέχισε στην έγκριτη σχολή École nationale d’administration (ΕΝΑ) όπου σπουδάζει η γαλλική ελίτ.
Σύζυγός του είναι η ζωγράφος Pauline Doussau de Bazignan, με την οποία έχει 4 παιδιά. Στο διάστημα 2007 ως 2013 απασχολούσε την σύζυγό του ως κοινοβουλευτική βοηθό, όπως έκανε και ο Φρανσουά Φιγιόν.

SHARE