Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο ζεύγος Παπαντωνίου- Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαντωνιου κουρακου

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία επέβαλε και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δίωξη, αναφέρουν δικαστικές πηγές,  ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ.Παπαντωνίου στην ελβετική τράπεζα UBS που περιλαμβάνεται στη λίστα Μπόργιανς και που ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ περίπου.  Πρόκειται για τον έναν από τους τρεις λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές αρχές.

Η δίωξη ασκείται μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς 4 ακινήτων του κ.Παπαντωνίου.

Οι εισαγγελείς έκριναν ότι προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι κάποιες από τις καταθέσεις – αγορές του ζεύγους  έγιναν με μαύρο χρήμα από μίζες σε εξοπλιστικά και όχι από μία ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

Και αυτό γιατί το ζεύγος Παπαντωνίου – Κουράκου είναι αμειβόμενοι από το Δημόσιο, δεν ασκούν δηλαδή κάποια δηλαδή κάποια επιχειρηματική ή άλλη δραστηριότητα από την οποία θα μπορούσαν να έχουν αδήλωτα εισοδήματα.

SHARE