Πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια λόγω της πτώσης στο πετρέλαιο

H πτώση στις τιμές του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, με τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να πρωταγωνιστούν αρνητικά.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,16% στις 7.235 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,34% στις 12.603 μονάδες.

Ο γαλλικός δείκτης CAC υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,5% ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα, με τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι της ακροδεξιάς ανθυποψηφίας του Μαρίν Λεπέν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται στις 309,66 μονάδες, με πτώση 0,35%.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ισχυρές πιέσεις δέχονται και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή βουτιά κατά 5% σχεδόν.

Οι ανησυχίες των επενδυτών λόγω της αύξησης των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων κλιμακώνονται, ενισχύοντας τους φόβους για την συνέχιση της υπερπροσφοράς του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent καταγράφηκαν στα 47,05 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 1,33 δολάρια ή 2,8% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 44,57 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες 2%

ΑΣΙΑ

Πιέσεις λόγω της μεγάλης πτώσης στις τιμές των εμπορευμάτων δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, ενώ στην Κίνα οι μετοχές υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, λόγω της αυστηροποίησης των χρηματοπιστωτικών κανόνων.

Πτώση 0,64% καταγράφει ο δείκτης Asia Dow στις 3.246 μονάδες. Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,78% στις 3.103 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει απώλειες 0,81%. Κλειστό λόγω αργίας παραμένει το χρηματιστήριο του Τόκιο στην Ιαπωνία.

 

SHARE