Πετρέλαιο: Άνοδος τιμής από τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων στον Αραβικό κόσμο με το Κατάρ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο bankwars

Αύξηση των τιμών του πετρελαίου  εξαιτίας των εντάσεων στη Μέση Ανατολή όπου η Σαουδική Αραβία, κορυφαία εξαγωγός πετρελαίου και άλλα αραβικά κράτη (Αίγυπτος ΗΑΕ, Μπαχρέιν) διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το, για υπόθαλψη της τρομοκρατίας.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ είχε αυξηθεί κατά 70 σεντς (1,4%) στα 50,65 δολάρια το βαρέλι στις 06:45 ώρα Ελλάδας.

Το αμερικανικό West Texas Intermediate βρισκόταν στα 48,34 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 68 σεντς (1,4%).

Την Παρασκευή, η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, οδήγησε σε μεγάλη πτώση τις τιμές του πετρελαίου.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε η τιμή του αμερικάνικου  αργού στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και διαμορφώθηκε  στα 47,66 δολάρια ανά βαρέλι, με πτώση 1,5%.