ΠΑΣΟΚ: Στηρίζουμε τους χειρισμούς του Σαμαρά σε διεθνές επίπεδο

Την στήριξή του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, επανέλαβε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, η οποία, παράλληλα, χαιρέτισε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε παράλληλα ότι «το ΠΑΣΟΚ ως εταίρος της κυβέρνησης συνεργασίας στηρίζει έμπρακτα και με αίσθημα εθνικής ευθύνης τους χειρισμούς του πρωθυπουργού σε διεθνές επίπεδο και αναμένει τα αποτελέσματα».

Ειδικότερα, η κυρία Γεννηματά επισήμανε ότι χάρη στις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, η Ελλάδα έχει διανύσει, μέσα σε δυόμισι μόλις χρόνια, μια τεράστια απόσταση και έχει ήδη πετύχει τα 2/3 της συνολικής προσαρμογής.

Σε αυτό δε το πλαίσιο, ανέφερε ότι αρκεί να σημειώνουμε σε όλους τους ξένους συνομιλητές μας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, σε όρους κυκλικά προσαρμοσμένου πρωτογενούς ελλείμματος, η Ελλάδα πήγε από το -12% στο τέλος του 2009, στο -0,1% του ΑΕΠ στο τέλος του 2011.

Τόνισε ακόμη ότι «η ανατροπή των άδικων και αρνητικών στερεοτύπων που δυστυχώς έχουν επικρατήσει σε βάρος της χώρας μας είναι η βάση για την αλλαγή του κλίματος και την επιτυχή ολοκλήρωση της εθνικής προσπάθειας».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την εθνική στρατηγική ανασυγκρότησης και οριστικής εξόδου από την κρίση. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.

SHARE