Παρασκήνιο στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής – Τι λέει η αγορά για τις καθυστερήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικη ασφαλιστικη

Για παιχνίδι καθυστερήσεων και κεκαλυμμένων σκοπιμοτήτων προς όφελος συγκεκριμένων υποψηφίων κάνουν λόγο  πληροφορημένες πηγές για την υπόθεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η πώληση αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα, ωστόσο φαίνεται, όπως αναφέρουν, να επιλέγεται η καθυστέρηση. Κι αυτό την ώρα που ήδη μετά από αιτήματα ενός από τους διεκδικητές της fosun είχε παραταθεί για δύο φορές η κατάθεση προσφορών.
Μάλιστα οι πηγές αυτές φωτογραφίζουν ότι διαρρέονται πληροφορίες κύριο στόχο έχουν να “τεκμηριώσουν” της καθυστέρηση κάνοντας λόγο για τεχνικές δυσκολίες στην αξιολόγηση των προτάσεων.
Συγκεκριμένα την ώρα που έχουν κατατεθεί δεσμευτικές προσφορές κυκλοφορεί από τραπεζικές πηγές ότι α) η διοίκηση της ΕΤΕ εξετάζει την αλλαγή του προς πώληση ποσοστού από 75% σε 100% και β) ότι η πώληση θα συσχετιστεί με το συμβόλαιο bancassurance, δηλαδή το συμβόλαιο για την πώληση από την Εθνική Τράπεζα τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι αγοραστές δεν ειδοποιήθηκαν σχετικώς για το σχετικό όρο. Ωστόσο το συμβόλαιο τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων σύμφωνα πάντα με πληροφορίες περιλαμβάνεται στις προσφορές.
Πάντως οι διεργασίες γύρω από την πώληση είναι έντονες και παρασκηνιακές με συναντήσεις εμπλεκομένων που δεν περνούν πάντα “λάθρα”. Προσφορές για την Εθνική κατέθεσαν εκτός από την Fosun το σχήμα του ελληνοαμερικανού J. Calamos με την Exin Group, και δύο άλλες κινεζικής προέλευσης οι Wintime και Gongbao. 
Σημειώνεται ότι η Fosun συμμετέχει στην κοινοπραξία της Lamda Development, συμφερόντων Λάτση, στο Ελληνικό. Ο όμιλος είναι και μέτοχοες στην Εθνική Τράπεζα. 
SHARE