Παρέμβαση Π. Κουρουμπλή στο Συμβούλιο Υπουργών Ναυτιλίας

Περιβαλλοντικά θέματα και ανταγωνισμού έθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Ναυτιλίας στη Βαλέτα.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι “η συμμετοχή της ναυτιλίας στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος περιορίζεται στο 2,5% σε σχέση με άλλους τομείς δραστηριότητας”, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη “οφείλει να μην αγνοεί μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με τις κλιματικές αλλαγές που φαίνεται ότι πρωτίστως θα επηρεάσουν τα κράτη της Μεσογείου”.

“Θεωρώ ότι η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας (International Maritime Organization), για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις μιας νέας πολιτικής πάνω στα ζητήματα του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής. Ο υπουργός Ναυτιλίας έθεσε και το θέμα του ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι αυτός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις δυνατότητες μείωσης του κόστους, στους τομείς δραστηριότητας του πλοίου, αλλά και να μην αγνοεί τα δικαιώματα των εργαζομένων”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ