Παρέμβαση Λαγκάρντ για το χρέος – “Διαφωνώ με τον Σόιμπλε” – Ζητά όμως αλλαγές σε φόρους, ασφαλιστικό

Η Ελλάδα, εκτός από μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογία, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η παραγωγικότητα της οικονομίας της, χρειάζεται και μικρότερο χρέος ώστε αυτό να είναι βιώσιμο και να συντελέσει στην αύξηση της παραγωγικότητας. Δε συμφωνώ με τον κ. Σόιμπλε…” , επισήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο ομιλίας της αναφορικά με την παγκόσμια παραγωγικότητα στο American Enterprise Institute (AEI).

«Φυσικά η Ελλάδα έχει βελτιώσει την παραγωγικότητα της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια. Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό Σόιμπλε ο οποίος λέει πως η Ελλάδα χρειάζεται αύξηση παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση χρέους. Ποιος λέει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος; Εμείς στο ΔΝΤ θεωρούμε πως χρειάζεται λιγότερο χρέος, και υποστηρίζουμε την αναδιάρθρωση του χρέους ως ένα βαθμό».

Σύμφωνα με τη Κριστίν Λαγκάρντ, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ,  το ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται να πατά σε δυο «βάρκες»: Μεταρρυθμίσεις, που παρέχουν τη δημοσιονομική βάση για τη συμμετοχή του, αλλά και μια ελάφρυνση χρέους αναγκαία για τη δυνητική ανάκαμψη της Ελλάδας.

SHARE