Παππάς – Δένδιας είπαν το…ποίημα των κομμάτων τους στην ΕΡΤ αργά το βράδι…

Αποτέλεσμα εικόνας για παππας δενδιας ερτ

Κόντρα Παππά – Δένδια στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ αργά χθες το βράδι: «Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση», δήλωσε ο υπουργός Νίκος Παππάς, ασκώντας παράλληλα κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στο Βερολίνο. «Όποιος ακούει τον Πρωθυπουργό και τον κ. Παππά, νομίζει ότι όλα πάνε καλά», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξωραϊσμό της κατάστασης.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα όταν επιτευχθεί πολιτική συμφωνία.

Καταλόγισε επίσης στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «έχασε χρυσή ευκαιρία να βάλει σήμερα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και έβαλε τη φανέλα του ΔΝΤ».

«Η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε κλείσει» είπε ο υπουργός, επιρρίπτοντας ευθύνες στους θεσμούς και τις μεταξύ τους διαφωνίες για τις καθυστερήσεις, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα έκανε όλα όσα έπρεπε» και «η οικονομία υπεραποδίδει».

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ζητεί εξαιρέσεις, αλλά να λέει το Ταμείο την αλήθεια για τις συντάξεις και τους φόρους.

«Η Γερμανία έχει αντι-ευρωπαϊκή στάση και η επιμονή της να συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μαρτυρά έλλειμμα εμπιστοσύνης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», είπε ο κ. Παππάς.

«Το ΔΝΤ είναι κομμάτι της συμφωνίας επειδή το ζήτησαν άλλοι. Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα δημιουργεί πολλά προβλήματα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, του καταλόγισε ότι ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, στις συνόδους των οποίων γίνεται δεκτός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ

«Όποιος ακούει τον Πρωθυπουργό και τον κ. Παππά, νομίζει ότι όλα πάνε καλά», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξωραϊσμό της κατάστασης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση, αν δεν μπορεί να την κλείσει, να πάει σε εκλογές για την κλείσει η Ν.Δ.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ στάθηκε στη διαρθρωτική ανεργία, αλλά και στα «κόκκινα» δάνεια και τα χρέη.

Αναφερόμενος στον ΔΟΛ, δήλωσε ότι η Ν.Δ. είναι θετική στην εξεύρεση λύσης που θα εξασφαλίζει τους εργαζομένους, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια ελέγχου του ΔΟΛ, μέσω της τοποθέτηση του Βασίλη Μουλόπουλου.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ, μέσω του «νόμου Παππά», ο οποίος, όπως είπε, έκανε μεγάλη ζημιά.

 

SHARE