Πέταξαν έξω τον Αλέξη Μητρόπουλο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Αποδέχθηκε τη μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητρόπουλος - ΒΙΝΤΕΟΟριστικά εκτός του ψηφοδελτίου Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ο Αλέξης Μητρόπουλος, παρά την εισήγηση της κομματικής επιτροπής να τοποθετηθεί στην τελευταία τιμητική θέση και την θετική απάντηση από τον ίδιο.

Η κεντρική επιτροπή του κόμματος στη δραματική συνεδρίαση το βράδυ του Σαββάτου αποφάσισε να τον αφήσει έξω από τη λίστα, μετά από τις έντονες αντιδράσεις πολλών κομματικών στελεχών.

Στη συγκεκριμένη περιφέρεια έγινε και μια ακόμη ανατροπή σε σχέση με την αρχική εισήγηση, καθώς αποκλείστηκε τελικά και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Λεβέντης, που προορίζονταν για την έκτη θέση, την οποία κατείχε η Ελένη Σωτηρίου, που ψήφισε κατά του μνημονίου, αποχώρησε από το κόμμα και δεν θα είναι υποψήφια σε αυτές τις εκλογές.

Το ψηφοδέλτιο της Αττικής διαμορφώθηκε πλέον ως εξής, κατά σειρά κατάταξης:

Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας,  Γιάννης Δέδες, Κατερίνα Καράλη,  Κατερίνα Θεοχάρη,  Άννα Στεργίου, Σταύρος Καραγκούνης, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, Κ. Καλογρανης, Α. Μαραγκάκη, Ε. Δελαγραμμάτικα,  Ν. Πέππας, Κώστας Δέδες, Γιωτα Παππά, Ευαγγελία  Ντελάκη,  Σπύρος Μιχαήλ, Πάνος Ροδάκης.

 

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

“Σύντροφε πρόεδρε σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι καλή επιτυχία. Σας τιμώ Αλέξης Μητρόπουλος” Αυτό είναι το μήνυμα – sms,  που έγραψε στον Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέξης Μητρόπουλος, αποδεχόμενος τελικά να καταλάβει την τελευταία, μη εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση είναι τιμητική να εκφράσω και με αυτή τη θέση αυτόν τον πολύπαθο λαό που με τίμησε”, είπε μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε:

«Θέλω να δείξω με ανωτερότητα και θα τους αποδείξω, ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ηθική και νομιμοποιητική βάση για να μου φερθούν έτσι. Αυτή την αδικία θα την αποτιμήσει ο κόσμος στην κάλπη. Δεν θέλω να φανώ αίτιος ενός κακού αποτελέσματος».

Το βράδυ της Παρασκευής με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ είχε πει ότι δεν θα αποδεχθεί αυτή την πρόταση και θα αρκεστεί στη μη ανάμειξή του στις εκλογές.

 

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Όπως μετέδωσε το Mega, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας θα είναι υποψήφιοι οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης και Χριστόδουλος Βερναρδάκης. Στην Β’ Αθήνας θα είναι οι κκ. Σκουρλέτης, Κουρουμπλής, Παππάς, Μπαλάφας και Σπίρτζης. Επικεφαλής του συνδυασμού στην Περιφέρεια Αττικής θα είναι ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης υποψήφιος θα είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ενώ στην Β’ Θεσσαλονίκης ο κ. Φάμελος.

Στην Α’ Πειραιά θα είναι υποψήφιοι οι κκ. Δρίτσας, Σταματάκη και Δουζίνας, ενώ στην Β’ Πειραιά οι κκ. Βίτσας, Κασιμάτη, Καρακώστα.

SHARE