Πέντε μισθούς χρωστάει ο Μπόμπολας – Απεργία στον “Πήγασο” αν δεν πληρώσει

Με απεργία αναμένεται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στον εκδοτικό οργανισμό «Πήγασος» εάν μέχρι την Τρίτη δεν εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εάν μέχρι αύριο δεν καταβάλει η διοίκηση του ομίλου τουλάχιστον έναν μήνα οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών προς όλους τους εργαζόμενους.

Τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων του Τύπου, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στον «Πήγασος», αποφάσισαν την άμεση κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς στους εργαζομένους του ομίλου οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, τουλάχιστον 5 μηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου, τα Δ.Σ. των Ενώσεων, διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούν τα οποιαδήποτε επιχειρηματικά πλάνα της ιδιοκτησίας για το μέλλον του ομίλου να σχεδιαστούν εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο: καταβολή όλων των δεδουλευμένων και εργασιακή αξιοπρέπεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE