Πάμε σε νέες εκλογές, λέει εμμέσως ο Τσίπρας

Αρνητική ήταν η απάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις 15.00 το απόγευμα.

«Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε από το παράθυρο με αυτόν που έδιωξε ο ελληνικός λαός από την πόρτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και τα νέα επώδυνα μέτρα.

«Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αφού οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις του δεν αποτελούν σωτηρία αλλά τραγωδία», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσιπρας απηύθυνε έκκληση να μην ληφθούν νέα βάρβαρα μέτρα μέχρις ότου σχηματιστεί κυβέρνηση.
«Να μη διανοηθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητών εκβιασμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η έμμεση αυτή προειδοποίηση του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι είναι πιθανό να μην επιτευχθεί σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας και η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εθνικές εκλογές.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Μετά την διευρευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε από τις 17.00  με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και στις 18:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει θέμα συζήτησης», ενώ και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, απέρριψε την πρόταση του κ. Σαμαρά για συνάντηση.

Πάντως, στη ΝΔ προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να προωθήσουν την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να τροποποιηθεί το μνημόνιο.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Reuters ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης είχε πει «όχι» στη συμμετοχή σε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε ταχθεί υπέρ σχηματισμού ευρύτερης κυβέρνησης.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ αρνήθηκε ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.
Πηγή protothema.gr

SHARE