Ο…σύντροφος Μαδούρο χτύπησε και τους συνταξιούχους

Με σπρέι πιπεριού υποδέχτηκαν οι δυνάμεις καταστολής χιλιάδες συνταξιούχους που βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Καράκας για να διαμαρτυρηθούν  για το αυταρχικό καθεστώς του …σοσιαλιστή Νικολάς Μαδούρο.

Φωνάζοντας «Ελευθερία!» και «Κάτω ο Μαδούρο!» οι ηλικιωμένοι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και πολλοί 80χρονοι, κατάφεραν να βγουν σε μια λεωφόρο όπου βρήκαν απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τεθωρακισμένα οχήματα. Το πλήθος τραγούδησε τον εθνικό ύμνο μπροστά από τον αστυνομικό κλοιό.

«Κάθε δακρυγόνο στοιχίζει περισσότερα από τον κατώτερο (μηνιαίο) μισθό, η κυβέρνηση δαπανά περισσότερα σε δακρυγόνα παρά σε τρόφιμα» είπε ο καθηγητής πανεπιστημίου Φρανσίσκο Βιβέρος, ηλικίας 67 ετών.

Η κυβέρνηση επιστράτευσε εναντίον των συνταξιούχων ακόμα και τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που απέκλεισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας και επιτέθηκαν στους συνταξιούχους την ώρα που εκείνοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πραγματοποιήσουν πορεία από μια πλατεία του Καράκας.

Την ώρα που συνέβαιναν αυτά, ντυμένοι ομοιόμορφα στα κόκκινα, υποστηρικτές της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν στο Καράκας κοντά στο προεδρικό μέγαρο υψώνοντας τις γροθιές τους στον αέρα και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Μαδούρο.

SHARE