Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Λοβέρδο

Με αφορμή την δήλωση που έκανε λίγο νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος για το θέμα των φαρμάκων, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

“Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε “ακυβερνησία”. Οι πάντες, όμως, σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι το εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Αυτή την ώρα είναι απαραίτητο η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα.”

Θυμίζουμε ότι λίγο νωρίτερα ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε ζητήσει να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις “εδώ και τώρα”, για το θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς.

Ανέφερε επίσης ότι “αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς” συμπλήρωσε ότι «η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση» και σημείωσε ακόμη πως “το πρόβλημα λύνεται”.

 

SHARE