Ο Στ. Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση

 «Να μην θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, γιατί, όπως είπε, «τα παλαιά κόμματα εξουσίας δεν προτιμούν το Ποτάμι και η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αποκλείσουμε τους ανεπάγγελτους των κομμάτων».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην 80η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός, ότι ζητάει αυτοδυναμία και σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας πέταξε την ευκαιρία που του έδωσε ο λαός και το να ζητάει τώρα αυτοδυναμία, νομίζω ότι είναι σενάριο αστειότητας».

Για την επομένη των εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων του ευρωπαϊκού μετώπου για να συμφωνήσουν στις προτεραιότητες, ώστε να μην κάνουν σαμποτάζ, και να γίνει μια νέα συνάντησή τους, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση προγράμματος.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Τσίπρα ότι ζητά αυτοδυναμία, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι οι πολίτες έχουν απορρίψει την αυτοδυναμία, γιατί την πλήρωσαν ακριβά τα προηγούμενα χρόνια.

«Ο κ. Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία τον Ιανουάριο» είπε, σχολιάζοντας: «Ένας ηγέτης πρέπει να ξέρει τα στελέχη του. Αν είναι να κερδίσει αυτοδυναμία, να πρέπει να εξηγήσει πάλι στους βουλευτές του, να φύγουν κάποιοι, να κάνουν νέο κόμμα και να πάμε πάλι σε εκλογές…»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι ο τέως πρωθυπουργός και το κόμμα του δεν είναι το νέο, καθώς μια από τις πρώτες τους ενέργειες ήταν η ενδυνάμωση του κομματικού κράτους. «Πιστεύει στον κομματικό στρατό, ακόμα και από τα Πανεπιστήμια» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για την επιστροφή στη δραχμή και τα σποτάκια της Λαϊκής Ενότητας, αποκάλυψε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον ρώτησε στο ντιμπέιτ αν παρεξηγήθηκε με το σποτ του κ. Λαπαβίτσα. «Του είπα ότι μας κάνει καλό και δεν έχω πρόβλημα» απάντησε.

Ξεκαθάρισε όμως ότι όσοι μιλούν για επιστροφή στη δραχμή διακινούν επικίνδυνες θεωρίες. «Ο κ. Λαπαβίτσας δεν ξέρει πολύ  καλά την Ελλάδα, αλλά οι υπόλοιποι θα έπρεπε να ξέρουν ότι είναι επικίνδυνο για τη χώρα να θέτεις την αλλαγή νομίσματος.

» Δίνεις χώρο στους πολύ πολύ πλούσιους, που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Ο κόσμος της εργασίας θα υποφέρει από την επιστροφή στη δραχμή. Είναι ένα βήμα στο κενό και δεν θα το επιτρέψουμε.»

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, είπε ότι ο τέως πρωθυπουργός έδωσε μάχες, αλλά λάθος μάχες. «Δύο μήνες ασχολούνταν με τι αν θα λέγονται θεσμοί. Οκτώ μέρες τσακώνονταν για το σε ποιο ξενοδοχείο θα βρίσκονται οι θεσμοί. Και όταν τελείωσε ο χρόνος ο κ. Τσίπρας μάς είπε ότι υπέγραψε κάτι που δεν ήθελε. Αυτή είναι η απόλυτη αρνητική παραδοχή: ‘διαπραγματευόμουν για τα λαθός πράγματα και στο τέλος δέχθηκα κάτι που δεν ήθελα.»

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι με τους «17 ταπεινούς βουλευτές του» ψήφισε τα μέτρα, γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση.

SHARE