Ο ΜΑΚΡΟΝ ΜΕ 66,06% ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ – ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

upd: Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας σήμερα στις 02:50 (ώρα Ελλάδας), ο Εμ.Μακρόν συγκεντρώνει το  66,06% των ψήφων έναντι 33,94% της Λεπέν στις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές. Όχι στην ακροδεξιά, στην αντιευρωπαική δεξιά και στους…δορυφόρους τους, είπαν χθες οι Γάλλοι, ανακουφίζοντας την Ευρώπη και τις αγορές. Συγχαρητήρια μηνύματα από τους ηγέτες του κόσμου.

Η Μαρί Λεπέν  υπέστη βαριά ήττα, παρά την επιθετική εκστρατεία της εναντίον της μετανάστευσης, του ευρώ, της παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ.

«Θέλω να είμαι η νέα σελίδα της εμπιστοσύνης και της αλλαγής», ήταν η πρώτη φράση του Εμανουέλ Μακρόν στην πρώτη του ομιλία με την νίκη του, στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

“Ξέρω καλά, ότι.η χώρα τις τελευταίες εβδομάδες διαιρέθηκε. Θέλω να συγχαρώ τη πολιτική μου αντίπαλο. Σέβομαι τις ψήφους που δεν μας στήριξαν. Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία, θα υπερασπιστώ την Ευρώπη, το κοινό πεπρωμένο των λαών της ηπείρου μας. Από σήμερα το βράδυ ενωνόμαστε για το καλό της χώρας.

Ευθύνη μου να συστρατεύσω όλους τους Γάλλους και τις Γαλλίδες για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Ας αγαπάμε τη Γαλλία. Από απόψε και για τα επόμενα 5 χρόνια θα την υπηρετήσω με ταπεινοφροσύνη κι αφοσίωση”.

«Θέλω να χαιρετήσω τον Φρανσουά Ολάντ ο οποίος εργάστηκε προς όφελος της πατρίδας μας τα πέντε προηγούμενα χρόνια» συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν και διαβεβαίωσε: «Για τα επόμενα πέντε χρόνια, η ευθύνη μου θα είναι να καταλαγιάσω τους φόβους των Γάλλων. Θα αγωνιστών με όλες μου τις δυνάμεις».

“Δεν θα με σταματήσει κανένα εμπόδιο, θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο την ιστορία και τις αξίες της Γαλλίας”

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΧΘΕΣ

Σύμφωνα με τα exit polls, 9ος πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, εκλέγεται ο Εμ. Μακρόν με ποσοστό 65,1% έναντι, 34,9% της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου Μαρί Λεπέν.

 

Ολα τα exit polls:

  • Ipsos: Μακρόν: 65,1% – Λεπέν: 34,9%
  • Harris: Μακρόν: 66,1% – Λεπέν: 33,9%
  • Ifop: Μακρόν: 65,5% – Λεπέν: 34,5%

 

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΟΝ – ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

 Όχι στην ακροδεξιά, στην αντιευρωπαική δεξιά και στους…δορυφόρους τους, είπαν σήμερα οι Γάλλοι.

Ο Εμάνουελ Μακρόν θα υπερβεί το 60% με βάση τα exit polls που έχουν ως τώρα πραγματοποιήσει τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων στη Γαλλία, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γαλλόφωνη βελγικη εφημεριδα Le Soir.

H βελγική εφημερίδα, που δεν δεσμεύεται από την ισχύουσα στη Γαλλία νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν κλείσουν οι κάλπες, επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές από τις γαλλικές εταίρίες δημοσκοπήσεων, οι οποίες εκτιμούν επίσης οτι ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων έχουν ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει σαρωτικά ποσοστά στις γαλλικές αποικίες, με πάνω από 70% μέσο όρο έναντι της Λεπέν, ενώ στις χώρες του εξωτερικού, τα ποσοστά είναι συντριπτικά, καθώς ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 90%.

Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir:

-Saint-Pierre-et-Miquelon: Μακρόν 63,3% / Λεπέν, 36,7 %
-Saint-Barth: Μακρόν 58,4 % / Λεπέν 41,6 %
-Saint-Martin: Μακρόν 67,6 % / Λεπέν 32,4 %
-Guadeloupe: Μακρόν 75,1 %  / Λεπέν 24,9 %
-Martinique: Μακρόν 77,5 %  / Λεπέν 22,5 %
-Guyane: Μακρόν 65 % / Λεπέν 35 %

ΗΠΑ

-Νέα Υόρκη: Μακρόν 94,7% / Λεπέν 5,3 %
-Σικάγο: Μακρόν 92% / Λεπέν 8%
-Βοστόνη: Μακρόν 95,7% / Λεπέν 4,3 %

ΚΑΝΑΔΑΣ

-Οτάβα και Μόντρεαλ: Μακρόν 90% / Λεπέν 10 %

http://www.bankwars.gr/%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%8c%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%cf%86/

SHARE