Ο Μάρτιν Σούλτς στη γραμμή Μέρκελ για την Ελλάδα – Άλλαξε γνώμη και για τα ευρωομόλογα!

Σε συνέντευξη του προς τους ξένους ανταποκριτές ο υποψήφιος Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Μ. Σουλτς τα …γυρίζει για την Ελλάδα και για τα ευρωομόλογα, διαψεύδοντας έτσι όλους όσοι πιστεύουν στην Αθήνα πως αν κερδίσει τη Μέρκελ στις εκλογές του φθινοπώρου…σωθήκαμε…

Βασικά σημεία – συμπεράσματα της συνέντευξης:

—-Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής θα οδηγήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης που προβλέπει το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Η προϋπόθεση γι αυτό είναι, ότι όλοι οι συμβαλλόμενοι, ήτοι οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση, θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. «Το ζήτημα πώς θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και πώς θα γίνει βιώσιμη η ανάπτυξη της οικονομίας της εξαρτάται από τον βαθμό που θα υλοποιηθούν τα μεταρρυθμιστικά βήματα στην Ελλάδα» 

—-Τα τεράστια βήματα προς τα μπρος που κάνει η Ελλάδα δείχνουν ότι η χώρα είναι πρόθυμη να κάνει ότι είναι αναγκαίο. «Πρέπει να έχουμε ενδιαφέρον για βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας. Τα πλεονάσματα και τα τεράστια βήματα που έγιναν για αυτό δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο» 

….Σε αντίθεση με διάφορα δημοσιεύματα περί προσπαθειών του να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις,  ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνέβαλε στο Eurogroup σε μια «συμφωνία της λογικής».

….Δεν επιμένει πλέον, όπως έκανε παλιά, στα ευρωομόλογα. «Ενδιάμεσα δημιουργήσαμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (σ.σ.: ΕSM), στον οποίο η Γερμανία συμμετέχει με ποσοστό 27%» είπε. Τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που διαχειρίζεται ο Μηχανισμός φτάνουν για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα των σε κρίση ευρισκομένων χωρών. «Αντίο ευρωομόλογα» ήταν το σχόλιο ολλανδού δημοσιογράφου.

SHARE