Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο λαός θα πει και πάλι το μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής – Ιγκλέσιας: Παλεύει σαν λιοντάρι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαιρεταεί από την εξέδρα τους πολίτες λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Αθήνα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015. Πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος η κεντρική προεκλογική του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα με ομιλία του πρόεδρου του Αλέξη Τσίπρα ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιέρ Λοράν , ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι και ο επικεφαλής των Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Χαρακτήρα νέου δημοψηφίσματος προσέδωσε στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συγκέντρωση της Πλατείας Συντάγματος και τονίζοντας την ανάγκη «να ξεμπερδεύουμε με το παλιό και με τα σχέδια της παρένθεσης», ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συγκροτήσει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν.

Ταυτόχρονα, απηύθυνε πρόσκληση στους νέους να μην επιλέγουν την αποχή και να πάνε να ψηφίσουν, στους αριστερούς να μην επιτρέψουν «την παλινόρθωση της ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς που θέλει να εκδικηθεί», αλλά και στους συντηρητικούς πολίτες «να κάνουν την επιλογή της ακεραιότητας και της εντιμότητας», ενώ δεσμεύθηκε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την Κυριακή , «παίρνουμε την τρίτη και οριστική εντολή να συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία τη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη για να αλλάξουμε την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «ο πόθος του λαού μας για ζωή, για το δίκιο και την αξιοπρέπειά του, δε μπορεί να γίνει παρένθεση. Και δε θα γίνει παρένθεση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο θα κερδίσει την Κυριακή, αλλά θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης. Γιατί, σημείωσε, ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, και σταθερότητα εγγυάται μόνο μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και με ισχυρή βούληση να κρατήσει το έδαφος που κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, αλλά και να προχωρήσει στις μεγάλες τομές, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Embedded image permalink«Την Κυριακή έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα κρίσιμο δημοψήφισμα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη, να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια . Αν θα επιστρέψει το παλιό καθεστώς που κυβέρνησε τη χώρα για 40 χρόνια φορτώνοντας στο λαό χρέη και ελλείμματα, ή θα προχωρήσουμε μπροστά συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια της απελευθέρωσης του λαού μας από τα δεσμά του παρελθόντος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «και σε αυτό το δημοψήφισμα της Κυριακής, όπως και τον Ιούλη, έτσι και πάλι ο λαός μας θα πει το μεγάλο όχι. Όχι στην επιστροφή του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Όχι στην παλινόρθωση του καθεστώτος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς . Όχι στο πιο παλιό από το παλιό, στη ΝΔ του κου Μεϊμαράκη και στο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια και καιροφυλαχτεί να επιστρέψει για να εκδικηθεί».

 

Μιλώντας για τον αντίκτυπο που θα έχει η εκλογική αναμέτρηση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Γιατί σε λίγες μέρες έχει εκλογές στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία. Φανταστείτε το μήνυμα της δικής μας νίκης στις δυνάμεις της αλλαγής της Ευρωπαϊκής περιφέρειας. Και φανταστείτε , υπογράμμισε, πόσο σημαντικό θα είναι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, από δω και στο εξής δεν είναι μόνος εναντίον πολλών. Αλλά θα έχει μαζί του και τον Πάμπλο από την Ισπανία και τον Τζέρεμι ‘Ανταμς από την Ιρλανδία, έναν προοδευτικό πρωθυπουργό στη Πορτογαλία.

Μήνυμα στήριξης από Π. Λοράν, Γκ. Γκίζι, Π. Ιγκλέσιας, Σκα Κέλερ

iglesiasΘερμό μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, στον ελληνικό λαό, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, έστειλαν με χαιρετισμούς τους από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, ο Πιέρ Λοράν (Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας), ο Γκρέγκορ Γκίζι (πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke), ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (επικεφαλής των Ποδέμος) και η Σκά Κέλερ (Ευρωπαίοι Πράσινοι).

Στηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι λιοντάρι και μπορεί να υπερασπιστεί στους Έλληνες, δήλωσε στον χαιρετισμό του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας. 

Embedded image permalink

 

SHARE