Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι off-shore, ο Φουάντ και τα 16,2 εκατ. φράγκα

Τη νομική «ντρίμπλα» που σχεδίαζε να ακολουθήσει για να «κλείσει» η υπόθεσή του αποκαλύπτει ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τις εκατοντάδες σημειώσεις που κρατούσε και οι οποίες βρίσκονται πλέον στο… μικροσκόπιο των ειδικών ανακριτών κ.κ. Μαλλή και Σταυρόπουλου.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχειά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο πρώην υπουργός είχε αρχίσει πολύ καιρό πριν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού να σχεδιάζει την «εκστρατεία» εναντίον της κατηγορούσας αρχής. Σε τρεις λέξεις στήριζε το colpo grosso: Απόλυτη δικονομική ακυρότητα!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό αποκαλυπτικό σημείωμα που κατασχέθηκε από τις Αρχές η υπεράσπιση του πρώην υπουργού σχεδίαζε να «χτυπήσει» με δυο ενστάσεις:

«Α. Αυτή που θέλει το έγκλημα του ξεπλύματος να εξαρτάται άμεσα από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας. Άρα να υποπέσει και εκείνο στην αποσβεστική προθεσμία των δύο ετών, κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Β. Αυτή που θέλει να υφίσταται απόλυτη δικονομική ακυρότητα από τη χρήση στοιχείων μιας εκκρεμούς δικογραφίας…».

Σύμφωνα με το σημείωμα «Αυτά θα αποτελέσουν σοβαρά νομικά προβλήματα για την κατηγορούσα αρχή. Επομένως, η μετάθεση του προβλήματος στον ανακριτή και στη συνέχεια στο Δικαστικό Συμβούλιο, θα μπορούσε να αποτελέσει μια έξυπνη και άμεση λύση…».

Και το σημείωμα συνεχίζει: «είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ για την περαιτέρω πορεία με το δικηγορικό μας γραφείο και με τη βοήθεια τρίτων να ασκηθεί δημιουργική υποστήριξη προς τους 12-13 συμμετόχους μας για να επιτευχθεί από την Εισαγγελία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του αριθμού μαρτύρων έναντι των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη, μαζί με τον πρώην ΥΕΘΑ Α.Τ.».

Καταλήγοντας το σημείωμα αναφέρει: «Η τακτική ανάκριση θα κλείσει με την απολογία μου στον ανακριτή. Τότε η δικογραφία θα σταλεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι, με ό, τι απαιτείται, θα δώσουμε με όλους τους νομικούς μας και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση, τη μεγάλη και τελική μάχη, διεκδικώντας αθώωση και δικαίωση για όλους μας!».

Οι επιταγές του Λιβανέζου και η αλληλογραφία με τις off-shore !

Ντοκουμέντα για τη διασύνδεση του Άκη Τσοχατζόπουλου με τις off-shore μέσω των οποίων διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα, παρά την κατηγορηματική θέση του ότι δεν είχε ιδέα, έκρυβαν τα χρηματοκιβώτια του. Εκατοντάδες στοιχεία και αποδείξεις που τηρούσε στο γραφείο του στην Κομνα Τράκα μαρτυρούν ευθέως ότι είχε σχέση με αυτές.

SHARE