ΟΤΟΕ: «ξεπούλημα» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος για τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η οποία με ανακοίνωσή της επιτίθεται στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για «ξεπούλημα».

«Ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, χωρίς επιχειρήματα, αλλά ούτε και με στοιχειώδη προσχήματα μεθοδεύει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις της τρόικας και των δανειστών της χώρας».

Η ΟΤΟΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επισημαίνει τους σοβαρούς κινδύνους αυτών των επιλογών, που προδιαγράφουν μεγαλύτερα δεινά για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Μαζί με τον Σύλλογο των εργαζομένων στο ΤΤ ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργο, να δοθεί παράταση στην έκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως δόθηκε και για όλες τις άλλες τράπεζες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος ενημέρωσης των εργαζομένων και εξέτασης όλων των πραγματικών οικονομικών στοιχείων που αφορούν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η ΟΤΟΕ δήλωσε επίσης ότι στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζόμενων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να υπερασπίσει πραγματικά τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, εφαρμόζοντας μια άλλη πολιτική στο τραπεζικό σύστημα.

SHARE