>ΟΤΟΕ: Δεν είναι ΔΕΚΟ ΑΤΕbank και ΤΤ

>

Εντονη είναι η αντίδραση της ΟΤΟΕ στην ένταξη της ATEbank και του ΤΤ στο νομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία θεωρώντας τις δυο τράπεζες ΔΕΚΟ. Οπως είχε από χθες γράψει το Sofokloeuisn.gr οι εργαζόμενοι θεωρούν παράνομη την ένταξη των τραπεζών σε αυτή τη ρύθμιση και έχουν ήδη αποστείλει εξώδικα στο υπυοργείο Οικονομικών και στις διοικήσεις των τραπεζών.

Η ΟΤΟΕ υποστηρίζει πως η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «θεωρούνται αυθαίρετα και πραξικοπηματικά ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να καταργούνται για τις Τράπεζες αυτές οι συλλογικές συμβάσεις».

Για το λόγο αυτόν την καλεί «να σταματήσει τις επιζήμιες πραξικοπηματικές νομοθετικές ενέργειες αμφισβήτησης των θεσμών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να σεβαστεί το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και να πάψει να δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις -με την πολιτική της- στους τραπεζίτες για να πολλαπλασιάσουν και να κλιμακώσουν συντονισμένα τις επιθέσεις τους».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «με την υπαγωγή της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Ν. 4024/2011, προκαλείται σημαντική βλάβη στις δύο τράπεζες σε ό,τι αφορά στην εικόνα τους, η οποία απαξιώνεται στην ελληνική αγορά και δημιουργούνται αρνητικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα και την προοπτική τους, ενώ, παράλληλα, τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων μειώνονται αναλογικά και όλα αυτά χωρίς να εξασφαλίζονται έσοδα για το κράτος».

SHARE