Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Προβολή εικόνας στο TwitterΜε πολιτικό όρκο, ορκίσθηκε, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για δεύτερη φορά ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τον κ. Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο συνόδευαν ο πρώην υπουργός Επικράτειας Ν. Παππάς και η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, νεοεκλεγέντες βουλευτές και οι δύο.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο.

Μετά την ορκωμοσία , ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αυτή την ώρα , παραλαμβάνει εκ νέου τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Στόχος να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση

Δεσμευσή μας είναι να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση που βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του πρωθυπουργικού αξιώματος.

Απευθύνοντας τα εύσημα στην Βασιλική Θάνου, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα.  «Διαχειριστήκατε όλα τα θέματα με άψογο τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φεύγετε, συνέχισε ο νέος Πρωθυπουργός, καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά ως η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη ισότητας των φύλων.

Η χώρα, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, στις οποίες θα εστιάσουν όλες οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης.

Σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό σύστημα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη σύμπλευσης των χωρών του Νότου, οι οποίες αντιμετωπίζουν πανομοιότυπα προβλήματα.

«Η Ευρώπη πρέπει με ανθρώπινες αξίες να λύσει ένα παγκόσμια πρόβλημα» τόνισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.

«Διαχειριστήκατε ως κυβέρνηση μία οξυμένη κατάσταση και στο προσφυγικό ζήτημα» ανέφερε απευθυνόμενος στην κ. Θάνου και έκανε λόγο για «τεντωμένο σκοινί», ενώ χαρακτήρισε ορθές τις αποφάσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Η Ευρώπη μέχρι σήμερα δεν είχε φροντίσει να προστατεύσει τις χώρες υποδοχής από ένα κύμα που παίρνει διαστάσεις ανεξέλεγκτες. Η Ευρώπη πρέπει να μοιράσει την ευθύνη σε όλα τα κράτη μέλη και επιδείξει αλληλεγγύη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

 

Shortlink:

SHARE