>ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ (ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ) ΣΧΕΔΙΟ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ PROTON KAI ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

>

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Μόνο τυχαία δεν ήταν η οργανωμένη επίθεση από γνωστά ΜΜΕ κατά του Λ. Λαυρεντιάδη και της Proton Bank. Οι εξελίξεις που αναμένονται θα είναι κρίσιμες και πολλά συμφέροντα αλλά και μπλοκ επιχειρηματιών παίζουν την ύπαρξή τους. Στη μάχη χρησιμοποιούνται όλα τα…
μέσα και αναμένεται πολύ βρώμικος πόλεμος. Η ενδεχόμενη διεργασία συγχωνεύσεων είναι μια απάντηση στο γιατί ανοίγει ένα τέτοιο θέμα τώρα ξαφνικά. Προφανώς δε θα γίνουν αναίμακτα οι όποιες αλλαγές και εξελίξεις. Ήδη χθες είχαμε τις πρώτες ενδείξεις για το βρώμικο πόλεμο που θα επικρατήσει ανάμεσα στα ισχυρά επιχειρηματικά μπλοκ που θα επιχειρήσουν να πετύχουν τις συμφωνίες της επιλογής τους. Ξεκίνησαν λοιπόν με επίθεση σε Λαυρεντιάδη- Proton. Να υποθέσουμε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν “εγκρίνουν” τη συγχώνευση που ακουγόταν; Είναι απλά μια προσωπική καθαρά επίθεση; Θα τα δείξει η πορεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Λ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Από το γραφείο του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη εξεδόθη η εξής ανακοίνωση: «Η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της φερόμενης ανάμιξης του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε υπόθεση που διερευνά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από…
Εγκληματικές Δραστηριότητες, συνιστά άθλια επίθεση από σύμπλεγμα συμφερόντων που επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Λαυρεντιάδη κινήθηκε πάντα με απόλυτη νομιμότητα. Ο κ. Λαυρεντιάδης αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε σχετικές ενέργειες τις οποίες και χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες και άκρως συκοφαντικές. Η στοχοποίηση του ιδίου και της Proton Bank έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με σειρά δημοσιευμάτων που επιχειρούσαν να τορπιλίσουν το ενδεχόμενο ισχυροποίησης της Proton Bank και των προοπτικών ανάπτυξής της, η οποία και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο των προτεινόμενων συγχωνεύσεων, ανάγκη που έχει παρουσιαστεί ως αποτέλεσμα της κατάστασης στην ελληνική οικονομία. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την άμεση διερεύνηση τέτοιων σκοπιμοτήτων από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν θα παραμείνει θεατής στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, θα συνεργαστεί απολύτως με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση όπου ενεπλάκη το όνομά του και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, προκειμένου οι συκοφάντες και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.»

“Παγώνουν” τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της PROTON BANK

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην Proton Βank που βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας που διενεργείται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και αφορά σε μια πλειάδα κινήσεων κεφαλαίων, μεταξύ εταιρειών συμφερόντων του εκ των βασικών μετόχων της τράπεζας επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μέσω πάντα του συστήματος της Proton Βank.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση ουσιαστικά επιταχύνθηκαν από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν η Τράπεζα της Ελλάδας, ως εποπτεύουσα αρχή του τραπεζικού τομέα κι έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μήνες διενεργήσει συστηματικούς ελέγχους στην τράπεζα, απέστειλε το πόρισμα της δικιάς της έρευνας στην Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στο περί ου ο λόγος πόρισμα παρουσιάζονται κάποιες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες μεταξύ των εταιριών του Λ. Λαυρεντιάδη και “πέρασαν” τόσο από τρίτες τράπεζες, με τις οποίες συνεργάζεται ο επιχειρηματίας, όσο και μέσω της Proton Βank, της οποίας κατέχει σημαντικό μετοχικό μερίδιο. Ο λόγος για την εμπλοκή της ΤτΕ συνίσταται στο ότι για αρκετές από αυτές τις συναλλαγές, που υπολογίζεται ότι συνολικά αγγίζουν τα 51 εκατ. ευρώ, δεν είχαν ενημερωθεί – ως όφειλαν οι συναλλασσόμενοι – οι εποπτικές αρχές.

Να σημειωθεί ότι η ΤτΕ στο πόρισμά της δεν καταλήγει σε συμπέρασμα για την ύπαρξη οποιονδήποτε παράνομων ενεργειών, ουσιαστικά ζητώντας από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να διερευνήσει την υπόθεση.

Η τελευταία, ζήτησε να παγώσουν οι λογαριασμοί του Λ Λαυρεντιάδη και άλλων στελεχών της Proton Βank, χωρίς προσώρας να αναφέρεται σε κάποιας μορφής ή είδους υπεξαίρεση.

Εν συνεχεία η διοίκηση της Proton Βank, με επικεφαλής τον Αντώνη Αθανάσογλου υπέβαλλε την παραίτηση της, όπως και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Τα παραιτηθέντα στελέχη της Proton Bank πάντως τονίζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι “από την Proton Bank δεν λείπει ούτε ένα ευρώ”. Επίσης, σε ανακοίνωση του ο εκ των βασικών μετόχων της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε σχετικές ενέργειες, τις οποίες και χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες και άκρως συκοφαντικές και κάνει λόγο για άθλια επίθεση και για συμφέροντα που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της φερόμενης ανάμιξης του, συνιστά άθλια επίθεση από σύμπλεγμα συμφερόντων που επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Λαυρεντιάδη κινήθηκε πάντα με απόλυτη νομιμότητα».

Η συνέχεια της υπόθεσης έγκειται στην επίσπευση των διαδικασιών έρευνας από τις αρμόδιες αρχές, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην τράπεζα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τρίτους επενδυτές για συμμετοχή ή και εξαγορά της τράπεζας.

SHARE