ΟΜΠΑΜΑ: Στηρίζει Ερντογάν στην κρίση με τη Ρωσία – “Να πέσουν οι τόνοι”

Obama-ErdoganΤη στήριξή του στην Τουρκία εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκία. 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «για τη σημασία να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης» μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ανακοίνωσε τη νύκτα η τουρκική Προεδρία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο Προέδρους.

«Συμφωνούν ότι είναι σημαντική η αποκλιμάκωση της έντασης και η προσπάθεια για την αποφυγή νέων παρόμοιων περιστατικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε κατά την επικοινωνία αυτή ότι το δικαίωμα της Τουρκίας στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας διατυπώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Οι δύο ηγέτες διατύπωσαν επίσης τη δέσμευσή τους υπέρ μίας διαδικασίας πολιτικής μεταβατικής προν την ειρήνευση στη Συρία, καθώς και την αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

SHARE