Ολιγάρχες-διαπλοκή θέλουν να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα – Νέες διαχωριστικές γραμμές από τον Α.Τσίπρα

 

Αλ. Τσίπρας: Να μη διανοηθεί κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης (Video)Eπίθεση στη ΝΔ και τον Β.Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, κάνοντας λόγο για “παραδομένους”, που ” σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ” οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση. Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε.»

Ο Α.Τσίπρας έκανε λόγο για «προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προετοιμάζοντας κυβερνήσεις συνεργασίας»

«Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την Ν.Δ. και τον κ. Μειμαράκη. Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  έδωσε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου, που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει, ενώ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα είπε ότι απέτρεψε τα σχέδια που απεργάζονταν οι πιο σκληροί και αντιδραστικοί κύκλοι της Ευρώπης, για αποπομπή της Ελλάδας από το Ευρώ.

«Ο καθαρός αέρας του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τα στόματα να ανοίγουν και τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να προχωρά κάνοντας τη δουλειά της. Ήδη ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσης του στους Έλληνες Εισαγγελείς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε «να μην διανοηθεί κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης».

«Στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

SHARE