ΟΛΑΝΤ: Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα – Ελάφρυνση του χρέους τώρα! Γενναίος ο Τσίπρας

hollande1Ηχηρό μήνυμα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι η Ευρώπη εγκατέλειψε την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε γενναίο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι επιθυμεί οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επικεντρωθούν στο θέμα της εξυπηρέτησης του χρέους.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας «ήταν θαρραλέος (…) Ο σεβασμός προς τη δημοκρατία δεν ήταν ποτέ αντίθετος με τον σεβασμό προς τους κοινούς κανόνες», πρόσθεσε ο Ολάντ.

«Οι διαπραγματεύσεις (με την Αθήνα) ήταν επίπονες και εμείς συμμετείχαμε κατά το μέρος που μας αναλογούσε. Θα μπορούσαν να έχουν αποτύχει και αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αποτυχία: θα ήταν μια αποκήρυξη των αμοιβαίων ευθυνών μας», τόνισε ο Ολάντ.

Ο κ. Ολάντ μίλησε κατά την ιστορική κοινή του παρουσία με την Καγκελάριο Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο, στην ομιλία της οποίας, σημειωτέον, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην Ελλάδα.

SHARE