Οι NY Times κατηγορούν τη Μέρκελ

Άμεσο σχέδιο για την αναπτυξιακή στήριξη της Ελλάδας, προτείνει η εφημερίδα New York Time με κύριο άρθρο της, επικρίνοντας παράλληλα την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ για τις μέχρι τώρα επιλογές της απέναντι στη χώρα.

Αναφερόμενη στα «ισχνά αποτελέσματα» της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η νεοϋορκέζικη εφημερίδα αναφέρεται στην «επαναλαμβανόμενη αποτυχία» των Ευρωπαίων ηγετών να συμφωνήσουν στις φιλόδοξες πρωτοβουλίες, που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, λόγω της αδιαλλαξίας της Καγκελαρίου της Γερμανίας, όσον αφορά τις «δρακόντειες περικοπές» στον προϋπολογισμό και άλλους ανεπίτευκτους στόχους, όπως τονίζεται.

Η σύνταξη της New York Times αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα (της πολιτικής της κας Μέρκελ) και παρ’ ότι η λιτότητα απεδείχθη “αποτυχία”, που δυσχεραίνει τις υπερχρεωμένες χώρες στην αποπληρωμή των οφειλών τους, το πολιτικό κόστος της προσήλωσης στη λιτότητα αυξάνεται, όπως αποδεικνύει και η ανάδειξη στην Ελληνική Βουλή της ακροδεξιάς “Χρυσής Αυγής”, της οποίας τα μέλη χαιρετούν, όπως τονίζει η εφημερίδα, ναζιστικά και τρομοκρατούν. Και αυτό συνιστά προειδοποίηση προς τους υπεύθυνους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν τέτοια φαινόμενα.

Η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη το «οικονομικό χάος» θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα.

«Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και άλλες αποδυναμωμένες χώρες έχουν την ανάγκη ενός σχεδίου στήριξης, που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν, ενώ θα μειωθούν τα χάσματα χρέους. Και εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν το αντιληφθούν έγκαιρα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τις χώρες τους και τον υπόλοιπο κόσμο», επισημαίνεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας.

SHARE