Οι …ψεκασμένες συνωμοσίες κατά του Κ.Καραμανλή

Αποτέλεσμα εικόνας για καραμανλης θεσσαλονικη βιβλιο

Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, το 25% των Ελλήνων που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Χθες στη Θεσσαλονίκη, με ευκαιρία την παρουσίαση έκδοσης για την πολιτική οικονομία της Ελλάδας την περίοδο 2000-2015, ανάλογες θεωρίες συνωμοσίες επιδοκιμάστηκαν από το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Κατά τον πρώην υπουργό Νικήτα Κακλαμάνη που ανέλυσε τα ευρήματα της έκδοσης για τα οικονομικά της χώρας, σκοτεινές δυνάμεις ήθελαν την πτώση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή:

«Κατεβλήθησαν τεράστιες προσπάθειες από ανομολόγητα κέντρα για να χάσει τις εκλογές του 2007 ο Κώστας Καραμανλής, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με την υπόθεση Βατοπεδίου, όπως ενδέχεται να αποδειχθεί με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και πιθανώς στο μέλλον με το σκάνδαλο των υποκλοπών και το σχέδιο “Πυθία”. Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Κώστας Καραμανλής γιατί έκανε το “τραγικό λάθος” να συμπεριλάβει στο πολιτικό του λεξιλόγιο εκτός από τη λέξη ναι και τη λέξη όχι».

Σπάνια μια παράγραφος περιέχει τόσες συνωμοσίες μαζί: ποια είναι τα «ανομολόγητα κέντρα» που ήθελαν να ανατρέψουν τον τότε πρωθυπουργό;Tι άραγε αποδείχθηκε περίτρανα με την υπόθεση Βατοπεδίου, όταν ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε τότε, ως πρωθυπουργός,παραδεχθεί το σκάνδαλο; Γιατί η ΝΔ δεν αποκαλύπτει επιτέλους τι συνέβη με το σκάνδαλο των υποκλοπών που έσκασε όταν η ίδια βρισκόταν στη κυβέρνηση;

Και το βασικό πολιτικό ερώτημα: σε ποια ακριβώς θέματα ο τότε πρωθυπουργός είπε το μεγάλο όχι, προκαλώντας τα «ανομολόγητα κέντρα» να απεργάζονται ακόμη και τη δολοφονία του με το σχέδιο Πυθία, για το οποίο δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία, παρά κάποια δημοσιεύματα του φιλικού προς τον κ. Καραμανλή τύπου; Γιατί, στη πραγματικότητα, το μόνο όχι που πήγε να πει κάποια στιγμή, στρεφόμενος εναντίον των «νταβατζήδων» της χώρας, μετατράπηκε γρήγορα σε ένα μεγάλο ναι, χωρίς τη παραμικρή επιφύλαξη.

Ακόμη και για τη υπερχρέωση της χώρας την περίοδο 2004-2009, ο μόνος που δεν έφταιγε ήταν ο τότε πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τους επιμελητές της έκδοσης «διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του χρέους οφείλεται στην ανάγκη αναχρηματοδότησης δανείων που είχαν συναφθεί παλαιότερα, καθώς, επίσης, και σε εξοπλιστικά προγράμματα, που, επίσης, είχαν συμφωνηθεί σε προηγούμενες κυβερνητικές περιόδους».

Γιατί άραγε, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, ο τότε πρωθυπουργός δεν πήρε όλα τα μέτρα, ήδη από το 2004 που ανέλαβε, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους που είχε κληρονομήσει αλλά αντίθετα το διόγκωσε; ‘Μήπως δεν ήταν απόφαση του ίδιου και κανενός «ανομολόγητου κέντρου», να παραδώσει τη καυτή πατάτα στον αφελή και πρόθυμο Γ. Παπανδρέου, όταν η χώρα είχε ήδη χρεοκοπήσει;

Ανεχόμενος ή και προωθώντας παρόμοιες θεωρίες, που προφανώς αρέσουν στους θιασώτες της θεωρίας του ψεκασμού, ο κ. Καραμανλής παραμένει δημοφιλής και αποθεώθηκε στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου. Αλλά το 75% που δεν πιστεύει στην ίδια θεωρία, θα περίμενε μια ουσιαστική ανασκόπηση και αυτοκριτική, πέρα από την απόδοση όλων των ευθυνών στα -υπαρκτά- λάθη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στα «ανομολόγητα κέντρα» που δεν κατονομάζονται…

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

SHARE