>Οι πρώτοι 30.000 υπάλληλοι σε εργασιακή εφεδρεία, Ποια τα κριτήρια επιλογής

>
Με διαδικασίες εξπρές θα γίνει η επιλογή των περίπου 30.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.
Η επιλογή αυτών των εργαζομένων από περίπου 151 φορείς του δημοσίου θα γίνει βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που έχει καθορίσει η κυβέρνηση.
Οι εν λόγω υπάλληλοι θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και θα αμείβονται μόλις με το 60% του βασικού τους μισθού για 12 μήνες. Σε περίπτωση που δεν επανενταχθούν σε άλλες θέσεις εργασίας θα οδηγηθούν σε απόλυση.
Εντωμεταξύ, χθες, ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ Γιώργος Κυριακός είχε αποστείλει καταπείγουσα εγκύκλιο σε υπουργούς και διευθύνοντες συμβούλους των φορέων ζητώντας να προχωρήσουν «ταχύτατα» σε μια καταρχήν εκτίμηση του πλεονάζοντος προσωπικού του φορέα, που θα μπορούσε να τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού, που προσδιορίζονται με την εγκύκλιο του κ. Κυριακού, και οδηγούν σε εργασιακή εφεδρεία σε δυο φάσεις είναι τα εξής:
1.Οι έχοντες θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φθάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα, δηλαδή είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
2.Αν με τα πρώτα τρία κριτήρια δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ποσοστό τουλάχιστον 10% του προσωπικού τους, τότε θα περάσουν και στα επόμενα τρία κριτήρια επιλογής, που κατά προτεραιότητα είναι: εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζόμενοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας και γραμματειακής υποστήριξης.
Οι διοικήσεις των φορέων πρέπει να έχουν αποστείλει τις λίστες με τους εργαζόμενους που θα περάσουν σε εργασιακή εφεδρεία μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.
Δηλαδή έχουν διορία δυο εβδομάδες και όπως είναι προφανές οι πρώτοι εργαζόμενοι των 151 φορέων που θα περάσουν στο εργασιακό καθεστώς της εφεδρείας πιθανότατα διανύουν τον τελευταίο μήνα απασχόλησης τους.
Από τον επόμενο μήνα πιθανότατα θα αμοίβονται με το 60% του βασικού μισθού και θα ευελπιστούν στην επανένταξη τους ή θα πρέπει να αναζητήσουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος πλήττεται από την ανεργία του 16%.
Οι απολύσεις δεν σταματούν εδώ. Θα υπάρξει και δεύτερη φάση, καθώς οι φορείς αν απασχολούν πάνω από 100 εργαζόμενους, μετά τη μείωση του προσωπικού λόγω εργασιακής εφεδρείας, να προχωρήσουν στη διαδικασία αξιολόγησης του εντός δυο μηνών. Δηλαδή μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν προσλάβει ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, που θα τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να τους έχουν παραδώσει το τελικό πόρισμα αξιολόγησης του προσωπικού.
Το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από αυτή την αξιολόγηση θα περάσει και αυτό σε εργασιακή εφεδρεία.
Το σωτήριο για το πλεονάζον προσωπικό θα είναι να μεταφερθεί σε άλλο φορέα του δημοσίου, είτε με σύμβαση ορισμένου χρόνου είτε με μερική απασχόληση, καθώς αν δεν τοποθετηθεί κάπου στο διάστημα των 12 μηνών θα οδηγηθεί σε απόλυση.

SHARE