Οι …παρθένες της αυλής των βαρόνων του τζόγου σκίζουν …τα καλσόν τους «Τυφλές» στο όργιο φοροδιαφυγής

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τζογος

Οι …παρθένες της αυλής των βαρόνων του τζόγου σκίζουν …τα καλσόν τους για την επικείμενη λειτουργία των VLT’s από τον ΟΠΑΠ, ενώ επί χρόνια, αλλά και τώρα, παραμένουν «τυφλές» στο όργιο της παρανομίας και της φοροδιαφυγής.

Οι σφοδρές αντιδράσεις που εκφράστηκαν από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και από στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη – ΠΑΣΟΚ), προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Όχι γιατί έχουν ως πάγια θέση τους την απαγόρευση του τζόγου για την προστασία των πολιτών, (σ.σ. κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως θεμιτό και σεβαστό)  αλλά γιατί… κάνουν πως δεν βλέπουν, κοροιδεύοντας την κοινωνία, πως το ξεπάγωμα της επένδυσης των VLTs θα δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στον παράνομο τζόγο που μαστίζει την ελληνική οικονομία,  στερεί σημαντικά έσοδα από το κράτος και οδηγεί εκατοντάδες πολίτες στους τοκογλύφους και στα κυκλώματά τους.

Το πρόβλημα του παράνομου τζόγου είναι τεράστιο.  Σήμερα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 120.000 παράνομα «φρουτάκια» – και ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπισή του είναι ο έλεγχος, με την επιβολή της νομιμότητας. Άλλων τύπων έλεγχοι, δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν από καμία κυβέρνηση. Αλλά και εάν υπάρξουν, τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε επί δεκαετίες: Κατεστραμένοι τζογαδόροι, εκβιασμοί από ανθρώπους του υποκόσμου, μαύρο χρήμα, λαδώματα ελεγκτών του κρατικού μηχανισμού,  μαφιόζικες συμπεριφορές…

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των VLTs, αν μη τι άλλο,  ρυθμίζει και ελέγχει την αγορά, προστατεύοντας ταυτόχρονα σε μεγάλη κλίμακα, τα συμφέροντα τόσο του Δημοσίου όσο και των πολιτών. Οπωσδήποτε, τα VLTs του ΟΠΑΠ, δεν είναι η…κοινωνία των αγγέλων για τους πολίτες  που πρέπει να τα …αγκαλιάσουν  και να ξημεροβραδιάζονται σε αυτά. Ανήκουν και αυτά στην κοινωνία του τζόγου και ο καθένας έχει την επιλογή να συμμετέχει ή να μην συμμετέχει.

Έχουν όμως ουσιώδεις διαφορές οι  35.000 παιχνιδομηχανές του ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα, σε σχέση με τις 120.000 που λειτουργούν σήμερα στο σκοτάδι: Έχουν …ονόματα και διευθύνσεις. Έχουν έλεγχο και δεν “πειράζονται”. Έχουν κανόνες και είναι “τίμιες” απέναντι σε αυτόν που επιλέγει να παίξει.  Εκεί, δεν θα χωράει ούτε το “νονιλίκι” αλλά ούτε και  η φοροδιαφυγή. Τα έσοδα για το κράτος εκτιμάται  μάλιστα πως θα ανέλθουν σε 300 εκατ. ευρώ ετησίως. Χρήματα που σήμερα, σε πολλαπλάσιο νούμερο, πάνε στις τσέπες των τοπικών ανά την χώρα  βαρόνων, ενώ αύριο θα πηγαίνουν για κοινωνικούς, διαφανείς σκοπούς.

Είναι βέβαια γεγονός ότι με τη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί (αποτελεί καθεστώς στις χώρες της Ευρώζώνης) απειλείται  με κατάρρευση μια ολόκληρη “βιομηχανία” που έχει στηθεί γύρω από τα παράνομα «φρουτάκια».

-Πλήττονται όμως και τα συμφέροντα των καζίνο, τα οποία θα πρέπει να γίνουν πιο…ανταγωνιστικά για να προσελκύουν τους “παίκτες” (σ.σ. και αυτό έχει κόστος για τους καζινιέρηδες).

Αποτέλεσμα εικόνας για τζογος– Πλήττονται όμως – και  κυρίως –  οι εταιρείες  ηλεκτρονικού τζόγου, που …καλά να είναι, στη Μάλτα όπου εδρεύουν οι περισσότερες από τις 24 που πήραν με το νόμο  4002/2011 προσωρινές άδειες, πλήρωσαν το 2014, όλες μαζί, φόρο μόλις  27.000 ευρώ, κατά δήλωση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως καταλαβαίνει και ο τελευταίος σε νοημοσύνη Έλληνας, καθόλου ευτυχής δεν μπορεί να αισθάνεται με τα νόμιμα VLTs,  ο κάθε κύριος Χ,  που ελάχιστα επένδυσε (σ.σ. στο εξωτερικό), που ελάχιστους υπαλλήλους πληρώνει (σ.σ. τους περισσότερους με μαύρα) και που έχει μάθει να εισπράττει εκατοσταριές χιλιάδες ευρώ μέσω Μάλτας και φράγκο να μη δίνει στο ελληνικό κράτος.

Και επειδή δεν αισθάνεται ευτυχής, απλά, κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την εγκατάστασή τους. Τι κάνει; Το αυτονόητο: Πληρώνει! Ποιούς και  πως, δεν είναι του παρόντος. Μυαλό διαθέτουμε όλοι, έξοδα… έχουμε όλοι, αν μπορούμε να προσφέρουμε και μια “εξυπηρέτηση”, με ένα…δεκάρικο λόγο, τι μας στοιχίζει;

Θα πείτε, ίσως – και σωστά – πως ανάλογες πληρωμές, μέσω διαφήμισης, κάνει και ο ΟΠΑΠ. Πολύ σωστά, έτσι είναι. Μόνο που ο ΟΠΑΠ, πληρώνει την όποια διαφήμιση των νόμιμων παιχνιδιών του  με διαφάνεια. Πληρώνει  και όλα, μα όλα, είναι φορολογημένα. Μόνο που ο ΟΠΑΠ, πληρώνει εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, σε μισθούς – ασφαλιστικές εισφορές  χιλιάδων άμεσα και έμμεσα εργαζομένων, σε χορηγίες Κοινωνικής Ευθύνης (Νοσοκομεία, Σχολεία, Ιδρύματα…) στον πολιτισμό και τον αθλητισμό (παραολυμπιακή ομάδα…)

Έχει λοιπόν κάθε λόγο, ο ανώνυμος πολίτης, που ούτε διαφήμιση εισπράττει, ούτε στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ παίζει, να έχει ένα καλό λόγο να πει. Απλά και μόνο, γιατί έμμεσα, κερδίζει και αυτός.

Τι κερδίζει ο ανώνυμος πολίτης από τους …πειρατές του τζόγου εν Μάλτα εδρεύοντες; Τι κερδίζει ο ανώνυμος πολίτης από τους χλιδάτους ιδιοκτήτες (σ.σ. καλά να είναι οι άνθρωποι και να τα χαίρονται, αφού το σύστημα τους το επιτρέπει) των εταιρειών που μάχονται ανηλεώς τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ;

Τις απαντήσεις αυτές, μάλλον κάποια στιγμή θα πρέπει να τις δώσουν στους ανώνυμους πολίτες,  οι πολιτικοί ΟΛΩΝ των αποχρώσεων που …αβαντάρουν τόσο την παρανομία, όσο και τους “αδειούχους”  που φοροδιαφεύγουν.   Στους ψηφοφόρους τους δηλαδή!  Στους ψηφοφόρους, που δεν είναι πλέον ούτε πρόβατα, ούτε γίδια. Και που καταλαβαίνουν, ότι …το συντροφάκι, μάλλον το βουτάει στο μέλι το χεράκι…

Όσον αφορά στην πρόσφατη αντίδραση της Διεύθυνσης Εκσυγχρονισμού Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν, στην οποία έδωσε απάντηση η ΕΕΕΠ, φαίνεται πως …δεν κατάλαβε και αυτή τι εστί παράνομος τζόγος στην Ελλάδα. Ή…κατάλαβε, αλλά προς το παρόν, έχει καταλάβει καλύτερα, αυτά που το lobbying των «πειρατών» της «πέρασε»….

 

ΥΓ: Για να δείτε τι δεν βλέπουν κάποιοι …ευαίσθητοι περί τον τζόγο πολιτικοί μας: Μόνο τον Δεκέμβριο

Αποτέλεσμα εικόνας για τζογος

Tα Χριστούγεννα,  η Αστυνομία ξήλωσε παράνομο internet café στην οδό Βερανζέρου με 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  Στις 22 Δεκεμβρίου  εντόπισε παράνομο internet café στην οδό Πάλμε. Στις 17 Δεκεμβρίου σε 3 παράνομες λέσχες συνελήφθησαν 8 άτομα. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 34 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 7 κάμερες.

Στις 15 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε παράνομη λέσχη στην Αγία Παρασκευή, όπου συνελήφθησαν 8 άτομα και κατασχέθηκαν 15 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν τα τυχερά παιχνίδια. Στις 14 Δεκεμβρίου σε παράνομο καφέ που λειτουργούσε στην οδό Κριεζώτου 17 και Λεωνιδίου συνελήφθησαν 10 άτομα, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στις 12 Δεκεμβρίου στην Αγίου Μελετίου 37  συνελήφθησαν 10 παίκτες, κατασχέθηκαν δεκαεπτά 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν τα τυχερά παιχνίδια. Στις 11 Δεκεμβρίου στην οδό Αναξαγόρα 18 συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης παράνομου καφέ και 2 παίκτες, ενώ κατασχέθηκαν 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

 

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHARE