Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική νίκη – Το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ διαμέσου δήλωσης αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχάρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για την νίκη του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε: “Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις χθεσινές εκλογές, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση.

Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση της Ελλάδας για τα διμερή και περιφερειακά θέματα. Καθώς η ότι η νέα κυβέρνηση ξεκινά τις εργασίες της, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τις διεθνείς προσπάθειες μγια την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ ήταν, και παραμένει, ώστε η Ελλάδα βγει από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ισχυρότερη και να διαδραματίσει έναν σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή”.

Ας σημειωθεί, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στα τέλη του μήνα στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η οποία διεξάγεται στην έδρα του Οργανισμού στην Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Νέα Υόρκη δρομολογείται και συνάντηση του νέου υπουργού Εξωτερικών – ο οποίος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό- με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,Τζον Κέρι.

ΠΗΓΗ: Real.gr

SHARE