Οι γυναίκες – υπουργοί του Μακρόν “αντίγραφα” της συζύγου του…

Αποτέλεσμα εικόνας για μακρον με συζυγο

Αυτές είναι οι γυναίκες που τοποθέτησε σε υπουργικές θέσεις ο Εμανουέλ Μακρόν: Αν εξαιρέσουμε την πρώτη, που είναι 34 ετών, όλες οι άλλες, ξεπερνούν τα πρώτα -ήντα, όπως άλλωστε και η σύζυγός του…

 

Marlène Schiappa, υφυπουργός Ισότητας


Είναι 34 ετών και διάσημη μπλόγκερ (Maman travaille -Η μαμά εργάζεται). Πρόκειται για το νεότερο μέλος της κυβέρνησης. Δεν ανήκει σε κόμμα, υπήρξε αντιδήμαρχος του σοσιαλιστή δημάρχου της πόλης Μαν. Ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, στήριξε με πάθος την υποψηφιότητα του Μακρόν για πρόεδρο δημοκρατίας.

Agnès Buzyn, υπουργός Υγείας και Αλληλεγγύης


Είναι γιατρός στο επάγγελμα, 54 ετών, μέλος του συμβουλίου του Ινστιτούτου πυρηνικής ασφάλειας (IRSN), και μέλος της Επιτροπής ατομικής ενέργειας. Το 2011 ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου (INCa). Μητέρα τριών παιδιών, η Agnès Buzyn ήταν πρόεδρος της Ανώτατης Αρχής υγείας (HAS) τη στιγμή που έγινε υπουργός.

Annick Girardin, υπουργός υπερπόντιων κτήσεων


Ηλικίας 52 ετών, η Annick Girardin είναι για τρίτη φορά μέλος μιας κυβέρνησης. Ανήκει στο ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς. Ηταν υφυπουργός Ανάπτυξης και Γαλλοφωνίας στην σοσιαλιστική κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς, το 2014. Εγινε στη συνέχεια υπουργός Δημοσίου Τομέα στην κυβέρνηση Βαλς, το 2016.

Elisabeth Borne, Υπουργός της οικολογικής μετάβασης και Μεταφορών


Η Elisabeth Borne, 56 ετών, ήταν περιφερειάρχης στο Poitou-Charentes (2013-2014). Ηταν πρόεδρος των Σιδηροδρόμων από το 2015, απόφοιτος Πολυτεχνείου και θα ασχοληθεί με τα μέσα μεταφοράς, υπό τον υπουργό Οικολογίας Νικολά Ιλό. Πριν τοποθετηθεί επικεφαλής των Σιδηροδρόμων, η Elizabeth Borne ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της σοσιαλίστριας υπουργού Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Françoise Nyssen, υπουργός Πολιτισμού


Ηλικίας 66 ans, η Françoise Nyssen ήταν συνδιευθύντρια του εκδοτικού οίκου Actes Sud, τον οποίο ίδρυσε ο πατέρας της το 1978. Σπούδασε πολεοδομία στο Βέλγιο και υπήρξε ανώτερο στέλεχος στην διεύθυνση Αρχιτεκτονικής του βελγικού υπουργείου Περιβάλλοντος, πριν αναλάβει τον εκδοτικό οίκο.

Laura Flessel, υπουργός Αθλητισμού


Η μεγαλύτερη ξιφομάχος που γνώρισε η Γαλλία. Κατάγεται από την Γουαδελούπη, είναι 45 ετών και έχει αποκτήσει πέντε ολυμπιακά μετάλλια. Υπήρξε η πρώτη ολυμπιακή πρωταθλήτρια ξιφομαχίας στην ιστορία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996. Θα εργαστεί ώστε το Παρίσι να αναλάβει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Marielle de Sarnez, υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων


Είναι 66 ετών, ανήκει στο κεντρώο κόμμα MoDeM του Φρανσουά Μπαϊρού, έγινε για πρώτη φορά υπουργός. Ασχολήθηκε με την πολιτική για πρώτη φορά το 1974, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του δεξιού κόμματος UDF το 1978. Είναι ευρωβουλευτής εδώ και 17 χρόνια και υποστήριξε τον Αλέν Ζιπέ στις προκριματικές εκλογές της δεξιάς, όταν έχασε από τον Φρανσουά Φιγιόν, το 2016.

 

Muriel Penicaud, υπουργός Εργασίας


Είναι 62 ετών, ανήκει στην κοινωνία των πολιτών και δεν εντάσσεται σε κανένα κόμμα. Μητέρα δύο παιδιών, διπλωματούχος Ιστορίας, επιστημών και κλινικής ψυχολογίας ήταν επικεφαλής σε επιχειρήσεις. Δούλεψε για τον Ομιλο Danone (γιαούρτια) και για τον Ομιλο Dassault Systèmes (αεροναυπηγική). Η Muriel Penicaud υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου των μέσων μαζικής μεταφοράς. Πολύ έμπειρη, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τα συνδικάτα της αριστεράς.

Sylvie Goulard, υπουργός Αμυνας


Η Sylvie Goulard υπήρξε ένα από το πρώτα στηρίγματα του Εμανουέλ Μακρόν. Είναι 52 ετών, πολύγλωσση, απόφοιτη της σχολής των ελίτ ΕΝΑ. Κατάγεται από την Μασσαλία και υπήρξε ευρωβουλευτής από το 2009.

Frédérique Vidal, υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Καινοτομίας


Είναι 53 ετών, πρόεδρος στο πανεπιστήμιο της Νίκαιας Nice-Sophia-Antipolis, από το 2012. Παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και καθηγήτρια πανεπιστημίου. Ειδικεύεται στην μοριακή γενετική.

Sophie Cluzel, υφυπουργός για τα Αμεα


Γιατρός στο επάγγελμα, 56 ετών, μητέρα 4 παιδιών (εκ των οποίων ένα παιδί με σύνδρομο Ντάουν). Εχει ιδρύσει πολλούς συλλόγους και ενώσεις για παιδιά με αναπηρίες. Από το 2011 είναι πρόεδρος της FNASEPH (Εθνική Ομοσπονδία ενώσεων για μαθητές με αναπηρίες).

SHARE