Οι γαλλικές τράπεζες “οχυρώνονται”

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης προετοιμάζουν οι Γαλλικές τράπεζες, φοβούμενες το ενδεχόμενο μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

 Οι Γαλλικές τράπεζες είναι, μεταξύ άλλων, οι περισσότερο εκτεθειμένες. Για αυτό το λόγο προετοιμάζουν μυστικά, σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που η Ελλάδα γυρίσει στην δραχμή.

 “Κάθε τράπεζα έχει αυτή τη στιγμή μια ομάδα εργασίας που εξετάζει τις πιθανές συνέπειες από την επιστροφή στη δραχμή”, δηλώνει τραπεζίτης με έδρα το Παρίσι, στο πρακτορείο Reuters.

 Σύμβουλος σε γαλλικές τράπεζες είπε: “Οι τράπεζες εκπονούν σχέδια έκτακτης ανάγκης σχετικά με μια ελληνική έξοδο, ωστόσο είναι κατανοητό γιατί δεν θέλουν να το πουν δημοσίως”.

Αντίστοιχα, τραπεζίτης ο οποίος συμβουλεύει ευρωπαϊκές τράπεζες, δήλωσε ότι οι γαλλικές τράπεζες έχουν επιταχύνει τις προετοιμασίες τους για μια ελληνική έξοδο, μετά από σχετικό αίτημα των ρυθμιστικών αρχών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αναφέρει το πρακτορείο.

Με τη σειρά του, το πρακτορείο Reuters, σχολιάζει πως “τέτοιες προετοιμασίες θα έρχονταν σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις επίσημων πηγών ότι μια ελληνική έξοδος παραμένει τόσο απομακρυσμένη πιθανότητα ώστε δεν υπάρχει λόγος να καταρτιστούν ειδικά σχέδια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο”

 Πηγή: reuters.com

SHARE