ΟΗΕ-Β.Πούτιν: Χωρίς τη Συρία και τον Άσαντ δεν γίνεται μάχη κατά των τζιχατζιστών

 

«Η μάχη ενάντια του Ισλαμικού κράτους χωρίς την εμπλοκή του στρατού της Συρίας θα είναι ένα τεράστιο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, ζητώντας τη δημιουργία ευρείας αντι-τρομοκρατικής συμμαχίας, που θα περιλαμβάνει τις ένοπλες δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης. Παράλληλα, επέκρινε τη Δύση γιατί εξοπλίζει τους «μετριοπαθείς» αντάρτες στη Συρία, αναφέροντας ότι αυτοί αργότερα εντάχθηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού κράτους. Η Μόσχα, πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σταθερά μάχεται ενάντια σε όλες τις μορφές τρομοκρατίας, παρέχοντας στρατιωτικό εξοπλισμό στην κυβέρνηση της Συρίας. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κανένας εκτός από τον Ασαντ και το στρατό του δεν μάχεται πραγματικά ενάντια στο Ισλαμικό κράτος στη Συρία», πρόσθεσε.

Χωρίς να κατονομάσει τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι ένα μόνο κέντρο κυριαρχίας προέκυψε στον κόσμο μετά από τον Ψυχρό Πόλεμο, το οποίο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να λογαριάζει τον ΟΗΕ. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί με τους εταίρους της στη βάση της συναίνεσης, αλλά οι απόπειρες υπονόμευσης του ΟΗΕ είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε και στην ουκρανική κρίση, αλλά νωρίτερα, μόλις είχε ανέβει στο βήμα, η ουκρανική αποστολή με επικεφαλής τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο αποχώρισε από την αίθουσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία ως «στρατιωτικό πραξικόπημα» συντονισμένο από το εξωτερικό, το οποίο προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο.

 

SHARE